General

El projecte d’hotel i xalets de luxe de Benissa segueix: petició de llicències i nou consell

Imatge del projecte de Patmore

El projecte per a construir un hotel i nou cases de luxe al litoral de Benissa, en l’anomenada zona de Patmore, segueix el seu curs. Després que vencera l’any de suspensió de llicències que va acordar l’Ajuntament de Benissa, a l’octubre de 2022, l’empresa Benissa Natura va sol·licitar les pertinents llicències, però ho va fer de manera diferent a la pretensió inicial. De moment, les llicències estan sol·licitades d’acord amb l’actual planejament: amb la parcel·la de 55.000 metres dividida en dues zones, en un costat les 9 cases de luxes i en un altre, l’hotel. A més de les novetats urbanístiques, l’empresa ha creat el consell d’administració amb les incorporacions dels socis i ha ampliat capital. Entre ells, a més de l’empresari alacantí Juan Antonio Iniesta, figuren en la societat Emilio Viñals; José Terrats, de la immobiliària Turis, de Calp; i José Abad Revenga, advocat, que exerceix de secretari del consell i que ha rellevat a Eduardo Velasco.

El projecte inicial contemplava una modificació del Pla General per a cedir la primera línia de la mar a l’ajuntament amb l’objectiu que completara el passeig ecològic litoral i ordenar posteriorment els nou habitatges i l’hotel, en una segona línia. Ara, el projecte s’adequa als que diu el Pla General d’Ordenació Urbana de Benissa, que data de 1982 -les versions posteriors es van anul·lar i ara està en elaboració el nou text-.

Des de l’empresa confien que les llicències estiguen llestes abans del mes de juliol. De moment, el consistori ha requerit algunes esmenes, però segueixen en estudi i tramitació. L’empresa en el seu moment ja va formalitzar el pagament dels corresponents impostos i taxes, una vegada que va tindre constància per part de la Generalitat Valenciana que regeix el planejament de 1982 i, per tant, la parcel·la en qüestió està qualificada com a urbana. En eixa consulta que va elevar el consistori benisser, ja es va deixar clar per part de la Direcció General d’Urbanisme de la Generalitat que l’existència d’un endemisme mereixedor de protecció detectat no impedeix el desenvolupament del planejament vigent per part dels propietaris del sòl.

D’igual manera, la Generalitat també deixa clar que l’adopció de qualsevol mesura cautelar limitativa dels drets sobre el sòl del pla parcial de La Fustera comporta la responsabilitat patrimonial per l’eventual mal que es genere i risc indemnitzatori.

Eixe mateix informe també adverteix que sobre la parcel·la en qüestió pesen altres dos acords de l’Ajuntament de Benissa: el pla parcial de protecció de la franja litoral i la qualificació com a zona verda de part del sòl lucratiu del sector urbanístic.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda l’11 de juny de 2024 al diari Alicante Plaza.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?