Economia

El PP de Benissa puja l’IBI més d’un 45% i l’impost de vehicles un 53%. Un pis amb un valor cadastral de 50.000 € passarà de pagar 275 € a 400 € a l’any

Arturo Poquet i Vicent Ferrer en la roda de premsa de hui

El batle Arturo Poquet i el regidor d’Hisenda, Vicent Ferrer, han anunciat hui en roda de premsa un augment important de l’IBI i de l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM). Tot plegat l’augment suposa pagar un 45% més pel que fa al rebut de l’IBI i un 53% més per l’impost de vehicles.

Pel que fa a l’IBI es puja el tipus impositiu del 0,55% al 0,80%. I atés que la quota de l’IBI s’obté de multiplicar el valor cadastral de l’immoble per aquest tipus, els comptes són clars. Per exemple, un pis amb un valor cadastral de 50.000 € que fins ara estava pagant 275 € per any, ara, amb la pujada, haurà de pagar-ne 400 €.

Pel que fa a l’impost de vehicles la pujada encara és més gran, d’un 53%. Així, a tall d’exemple un utilitari amb uns 8 cavalls fiscals passarà de pagar 38,85 € a 59,64 €; un camió de 1000 kg de 94,96 € a 145,78 €; o un bus de més de 50 places de 169,06 € a 259,53 €.

El PP, en la roda de premsa, ha justificat l’augment per tal de quadrar el pressupost de 2024 i preparar uns pressupostos realistes, després que l’Ajuntament haja estat quatre anys sense pressupost. El culpable directe segons el Partit Popular és l’alça en les partides de personal, cost de l’energia i de matèries primeres, tant en l’Ajuntament com en Benissa Impuls, que tot plegat ha fet augmentar la despesa corrent en més de 4,6 milions d’euros.

A aquestes afirmacions dels populars, caldria afegir també les futures sentències judicials desfavorables en matèria urbanística que estan en vies d’executar-se, o l’augment en vora un 40% dels sous dels regidors del PP amb dedicació que el partit va aprovar en solitari poc després de començar aquesta legislatura.

La pujada de l’IBI i l’IVTM suposa el fracàs i insostenibilitat de la rebaixa promoguda per l’exbatle popular Juan Bautista Roselló en la precampanya de les eleccions municipals de 2015, que el va dur a signar davant notari que es comprometia a abaixar l’impost de l’IBI i del fem en un 20% o a dimitir. Ara els ciutadans i ciutadanes de Benissa hauran de pagar l’IBI més car, almenys, dels últims vint-i-cinc anys.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?