Política

El PP ho torna a fer. La primera mesura de la legislatura: pujar-se el sou

Bitllets

Dos mesos després de les eleccions locals des de Reiniciem Benissa toca fer balanç de la gestió municipal del PP de Benissa i el resultat no pot ser més decebedor. A pesar de tindre majoria absoluta, el ple d’organització on es defineix la gent que compon els òrgans de govern municipal va tardar més del compte a convocar-se i tot perquè l’alcalde Arturo Poquet estava pendent del seu nomenament com a diputat provincial, cosa que finalment ha ocorregut, pel que la seua dedicació la tindrà a la Diputació.

El ple d’organització va servir perquè el PP tornara a pujar-se el sou, una tradició que semblen haver instaurat els populars a Benissa, ja que també va ser la primera mesura que van aplicar en entrar al govern la passada legislatura, després del bienni de govern progressista. L’Augment no és menor, les assistències a Junta de Govern es pagaran un 67% més i als plens un 48% més. Respecte al govern encapçalat per Reiniciem, el PP puja un 250% més el que cobren per les Juntes de Govern, l’òrgan que es reuneix més sovint (1 vegada per setmana). El Partit Popular, el partit que vota en el Congrés contra augmentar el salari mínim, quan li toca establir els seu jornal a nivell local no dubta a augmentar-lo de valent, tota una vergonya.

No només augmenten les assistències a òrgans de govern, també els sous dels càrrecs de confiança i dels regidors amb dedicacions, quasi un 40%. Així un regidor que abans cobrava 24.000€, ara passarà a cobrar 10.000 € més a l’any per només un 5% més de jornada.

Reiniciem Benissa considera aquesta pujada de sous com a desproporcionada i injustificable, més quan pesen sobre l’Ajuntament nombroses sentències judicials, en alguns casos de milions d’euros, per assumptes del Partit Popular, i que podrien afonar els comptes de l’entitat en qualsevol moment. Pareix que el trellat no abunda.

Aquests dos mesos acaben també amb el nomenament per l’alcalde de dos càrrecs de confiança. I ací cal destacar el joc de cromos que s’està produint a nivell comarcal amb els ajuntaments governats pel Partit Popular pel que fa al nomenament d’assessors de premsa i la política del PP d’utilitzar l’administració pública com a agència de col·locació per a pagar favors.

En aquest cas és conegut com l’Ajuntament de Xàbia, governat pel PP, VOX i Ciudadanos por Jávea (CpJ), ha contractat com a assessor de premsa al director d’un conegut diari electrònic comarcal. En el cas de Benissa, s’incorporarà una assessora de premsa de Xàbia, treballadora d’un altre diari comarcal, filla d’un conegut constructor d’eixa localitat i antic dirigent de CpJ. Serà d’aquesta forma la segona legislatura en què es nomena per a aquest càrrec a gent de l’òrbita del PP per davant de la gent del poble. Des de Reiniciem Benissa ens preguntem si no hi ha cap jove a Benissa suficientment preparat per a dur a terme eixa faena. Pesen més les directrius del partit que oferir llocs de feina a la gent del poble?

Aquest comunicat ha estat remés per Reiniciem Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?