General

Compromís i CIBE denuncien que el supermercat Aldi obrirà les portes a Benissa sense llicència d’obertura ni informe ambiental i sense comptar amb l’opinió dels veïns que han optat per la via judicial

L'Aldi de la zona costanera de Benissa

El nou supermercat de Benissa, Aldi, ha obert les portes hui 19 de juny. No obstant això, Compromís Benissa i CIBE, juntament amb associacions veïnals, han expressat la seua preocupació i han criticat la decisió de l’Ajuntament de permetre l’obertura sense comptar amb l’informe ambiental i l’informe de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, documents necessaris per a l’obtenció de la llicència d’obertura.

Segons el projecte inicial, la construcció havia de tindre aquests informes per a garantir que l’activitat no afectara negativament el medi ambient ni els recursos hídrics de la zona. Fins ara, aquests informes no han estat presentats, i el projecte tampoc ha estat sotmés a consulta pública, la qual cosa impedeix que els veïns puguen presentar al·legacions.

Les formacions polítiques Compromís Benissa i CIBE han reclamat més transparència en els òrgans de l’Ajuntament de Benissa i han denunciat que en el mateix expedient del projecte es menciona com a requisit indispensable la presentació de l’informe ambiental i de la confederació hidrogràfica, condicions que no s’han complit, tot i això, l’Ajuntament ha donat llum verda a l’obertura de l’establiment, presumptament, de manera il·legal.

“És preocupant que un projecte d’aquesta magnitud avance sense complir amb la normativa establida. L’obertura d’aquest supermercat sense els informes necessaris demostra novament la falta de sensibilitat del govern benisser amb l’impacte arquitectònic tan brutal i la poca estima per la integració paisatgística de les edificacions. Això, es suma al menyspreu cap als veïns, que se’ls ha donat l’oportunitat d’expressar-se i han de sofrir les conseqüències per al que fa també als accessos”, comenta el regidor Mollà.

La portaveu de Compromís Benissa, Mari Carme Ronda, ha destacat la preocupació del seu grup per l’impacte urbanístic d’aquest nou supermercat. “Aquesta falta de control i transparència contribueix a un urbanisme descontrolat que pot tindre conseqüències negatives a llarg termini per a la qualitat de vida dels residents de Benissa”, ha declarat Ronda.

El supermercat en qüestió és una construcció de grans dimensions que ha tingut un impacte significatiu en el litoral de Benissa, una zona valorada pel seu paisatge i el seu entorn natural. Per aquest motiu, Compromís Benissa i CIBE han sol·licitat una revisió del procés i la paralització de l’obertura fins que es complisquen tots els requisits legals.

Ambdós partits posen novament de manifest l’abandó dels serveis públics en la zona costanera de Benissa, coincidint amb la pujada d’impostos i que obliga els veïns a iniciar els tràmits per convertir aquesta zona en una entitat menor local.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?