General

Antifrau dona un mes a Benissa per a tirar les obres il·legals d’un exregidor

El terme de Benissa vist des de Bèrnia

L’Agència Valenciana Antifrau ha donat un ultimàtum d’un mes a l’Ajuntament de Benissa, governat pel PP, perquè complisca l’ordre de demolició de les obres il·legals realitzades per un exregidor del PSOE en sòl no urbanitzable. A més, li recorda al consistori que el fet que l’infractor pagara la sanció (de 29.754 euros, però reduïda a 14.877 per ràpid pagament) no evita que actue la piqueta. Les obres són il·legalitzables i, per tant, han de desaparéixer del mapa.

L’Agència Antifrau recrimina a l’ajuntament que es quedara plegat de braços. Sosté que només es va moure quan, a conseqüència de la denúncia d’un particular, aquesta entitat de lluita contra el frau i la corrupció al País Valencià va començar a sol·licitar-li informació. De fet, l’Agència Antifrau assegura que per part del consistori va haver-hi “inactivitat inspectora” i “un retard injustificat en l’expedient de restauració de la legalitat urbanística”.

El cas és que un “casup” agrícola de 57 metres quadrats situat en una parcel·la de 5.361 m² va acabar convertint-se en un xalet amb piscina. L’Agència va constatar durant la investigació que l’amo sí que va demanar i va aconseguir que l’ajuntament li donara llicència per a construir un casup agrícola, un aljub i un safareig de reg i per a posar una tanca al terreny i crear una porta i un mur. Però les obres no es van ajustar a això.

El visor de l’Institut Cartogràfic de València evidenciava que el “casup” existent s’havia ampliat en 132 metres quadrats, que s’havia alçat una altra edificació de 24 m² i una tercera de 15 m² i que, a més, s’havia construït una piscina.

Mentrestant, l’expedient municipal de restauració de la legalitat urbanística reflectia una ampliació de 90 m² de l’edifici existent i la construcció d’una pèrgola de plàstic i metall de 32 m².

En qualsevol cas, eixes obres són il·legalitzables. Estan condemnades a la piqueta. La infracció urbanística està tipificada com a greu. La investigació de l’Agència Antifrau incideix en el mal en el territori i el paisatge que causen aquestes obres realitzades en sòl no urbanitzable comú.

Així les coses, ja ha començat el compte arrere per a la demolició d’aquestes obres dutes a terme per un exregidor de Benissa. Si ell no tira de “motu propi” l’ampliació, ho haurà de fer l’ajuntament i passar-li després la factura.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?