Cultura

Oberta la matrícula per als cursos d’estiu de la seu universitària de Benissa

Fins el 12 de juliol romandrà oberta la matrícula per als Cursos d’Estiu de la Seu Universitària de La Marina, que es desenvoluparan del 19 al 23 de juliol. La matriculació val 120 euros i es tramita al Centre Coordinador de les Seus Universitàries, situada al edifici Germà Bernàcer, a Alacant, o bé a través del telèfon 96 590 93 23. La Universitat d’Alacant expedirà a l’alumnat que supere els cursos el corresponent certificat de crèdits (quatre), amb la indicació de l’equivalència en hores (quaranta).

Aquest any s’ofereixen un total de quatre cursos. En el primer, titulat “La Salut a Europa: passat, present i futur”, sota la coordinació de Josep Bernabeu, es farà una anàlisi història per a examinar el procés de configuració dels sistemes de salut europeus, la seua situació actual, els problemes sociosanitaris i epidemiològics i els reptes a assumir en els pròxims anys. Per la seua banda, Jaume Ferrer dirigeix el segon curs dedicat a “l’Europa dels ciutadans” per a apropar el procés d’integració europea als interessos i les necessitats dels ciutadans. S’aprofundirà en el coneixement del funcionament de les institucions de la Unió Europea i, a més, s’abordaran els problemes, els drets i els deures de la colònia de residents a la comaca. Es dedicarà un apartat especial per comentar la situació de l’urbanisme a Europa i, més concretament, la controvertida aplicació de la legislació.

El cinema és el nucli central del tercer curs coordinat per José Costa. L’objectiu és explorar les grans possibilitats que ofereix el cinema com a vehicle idoni per ajudar a comprendre els processos urbans, socials i culturals. Es projectaran fragments escollits de pel·lícules per a il·lustrar els continguts. Finalment, el quart curs atén a la diversitat cultural i personal a Europa, sota la direcció de Vicent Brotons i Leandro Navas, a fi d’avaluar alguns tractaments metodològics i educatius, el multilingüisme escolar, pràctiques pedagògiques, etc


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?