Cultura

La Universitat Permanent oferirà cursos formatius per a majors de 50 anys

El Vicerectorat d’Extensió Universitària de la Universitat d’Alacant ha engegat una campanya per a apropar la seua oferta a tots els ciutadans a través d’uns cursos que s’impartiran a les seus de Benissa, Cocentaina, Biar i Oriola. Es tracta de l’anomenada Universitat Permanent (UP), un programa de desenvolupament científic, cultural i social dirigit a promoure la ciència i la cultura i, al mateix temps, les relacions intergeneracionals. Aquesta iniciativa està dirigida a persones majors de 50 anys, sense necessitat de titulació prèvia, que tinguen aspiracions de superació, vulguen augmentar els seus coneixements o adaptar-se a les noves tecnologies de la informació i la comunicació.

A la seu universitària de La Marina es desenvoluparan, de febrer a juny de 2004, quatre cursos: Introducció a la informàtica, Habilitats socials, Introducció a la navegació d’Internet i La ciutat: en el cinema i en la pintura; visió humanista i cultural del món urbà. Tots ells seran impartits per professors titulats de la Universitat d’Alacant de distints departaments com Geografia i Història, Llenguatge i Sistemes i l’Escola de Dret i Treball Social. Són cursos amb una durada de 40 hores i es realitzaran dos o tres vesprades per setmana, de 17 a 20 hores, sempre que haja un mínim de 15 a 20 alumnes. El preu de la matrícula és de 48 euros i ja està obert el termini de preinscripció. Els interessats han de dirigir-se a la seu de Benissa, situada al carrer Puríssima, o sol·licitar més informació al telèfon 96 573 35 62.

La presentació de la programació del curs 2003-04 es va realitzar al saló de plens de l’Ajuntament de Benissa, amb la presència de l’alcalde, Juan Bautista Roselló, i la directora de la Universitat Permanent, Concha Bru. Aquesta última va comentar que la Universitat Permanent està consolidada a Alacant amb més de 1.100 alumnes “i ara volem aproximar-nos a la gent, és a dir, no ens mou un sentiment mercantilista de captar més alumnes per necessitat”. L’any passat ja va haver una primera temptativa per a donar a conèixer aquesta oferta formativa entre la gent més major de la Marina Alta però no va quallar i no va haver el nombre suficient de matrícules per a desenvolupar algun d’aquests cursos. “Això es va deure, potser, a una dispersió en la demanda perquè vam oferir molts cursos. Per això aquest any hem concentrat la nostra oferta i esperem que la resposta siga superior”, va indicar Bru.

SEMINARI INTERNACIONAL

La Universitat Permanent de la Universitat d’Alacant es va incorporar al juny d’aquest any al projecte Euconet afavorit per la Unió Europea. Es tracta d’engegar una xarxa de competències dissenyada per als majors i basada en les noves tecnologies per al suport de grups i ajuda a organitzacions de ciutadans compromesos (ONG) que pretenguen la seua integració social i cultural. Un projecte en què participen universitats alemanyes, txeques, italianes, eslovaques, escoceses i espanyoles.

La Universitat d’Alacant ha estat l’elegida per a preparar el pròxim Seminari Estratègic de desenvolupament del projecte del 4 al 7 de febrer de 2004. Una de les jornades es desenvoluparà a la seu de La Marina, a Benissa, concretament la del 7 de febrer. Els tècnics de tots els països es desplaçaran fins la localitat per a conèixer el seu centre històric i reunir-se amb el col·lectiu de ciutadans estrangers residents a la comarca. Haurà també un recorregut per la zona de la costa, per Moraira i Calp.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?