Cultura

La seu universitària analitzarà la influència social de la Nova Cançó

La Seu Universitària La Marina de Benissa analitzarà en les II Jornades de Literatura i Societat que se celebraran en el mes de març la influència social i la repercussió dels distints gèneres literaris de la Nova Cançó. L’anunci ho va realitzar ahir el coordinador de la Seu, Joan Borja, en la presentació de la programació de la seu dels mesos de gener, febrer i març. Les jornades de la Nova Cançó tindrà el plat estrella amb l’actuació el dia 12 de març en el Palau Sant Pere del cantautor Lluís Llach. Encara que no està confirmat encara les entrades al concert estaran sobre els 15 euros.

A més de les jornades, la programació de La Seu continua amb cicles que ja s’han consolidat amb el temps i amb una important oferta de temes i punts de vista. Així, el cicle El Runar sobre cultura valenciana oferirà el 21 de gener la xerrada “El parlar de la Marina” a càrrec del professor universitari Vicent Beltran. Al març, el medievalista Enric Guinot donarà la conferència “Els valencians: orígens i repoblament”. Finalment, el 18 de març se celebrarà un col·loqui sota el títol de “Llengua i integració: els reptes cultural de la immigració”.

En el debat intervindran Jaume Fullana, Joan Ponsoda (director de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana), Brauli Montoya, de la Universitat d’Alacant i David Jordi Llobet (membre del col·lectiu Veu Pròpia).

Així mateix, el cicle Descobrir la Marina segueix el 28 de gener amb l’acte “Bon *dia…i olla a migdia” de mans d’Antonio López Mira i Alícia Zaragoza. A més, tindrà lloc una degustació de plats típics de Callosa d’en Sarrià. Dins del mateix cicle, el 25 de febrer Josep Sendra parlarà de “La música popular de la Marina”.

El coordinador de La Seu, Joan Borja, va aprofitar l’ocasió per a anunciar la constitució oficial de la UEM (Unitat per a l’Ensenyament Multilingüe) de la Universitat d’Alacant. Al costat de la ciutat d’Alacant, Benissa serà seu d’aquest organisme.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?