Cultura

El Premi Bernat Capó recau en una obra sobre cobles agrícoles i gastronòmiques

L’obra Mengem i Cantem, d’Aureli Puig, ha sigut l’obra guanyadora del Premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular, convocat per Edicions del Bullent. Es tracta d’un seguit de cobles que tenen com a destinataris l’agricultura i la gastronomia, excusa per a donar a conéixer més de 800 cobles de Catalunya, les Illes i el País Valencià. «I també és un homenatge als llauradors, tan poc valorats», va manifestar l’autor de l’obra en l’acte de lliurament del premi que va tindre lloc ahir a la nit a l’Auditori de Dénia.

El jurat en va valorar l’aportació de materials inèdits en un camp de la cultura popular que ha estat molt treballat, així com el treball comparatiu més enllà de localismes i el seu caire divulgatiu gràcies a l’amenitat de la seua lectura.
Aureli Puig (les Coves de Vinromà, 1937) va agrair el premi que «als meus 72 anys em dóna força i il·lusió per a continuar amb els meus treballs». Puig ha publicat: Cobles i costums, Diccionari de la indumentària, Cobles, cançons i costums al nord del País Valencià i Les guerres carlistes al nord valencià: cançoner.

Al Premi Bernat Capó d’enguany s’hi havien presentat quinze treballs. La dotació del premi consisteix en 6.000 euros, una escultura de Ginestar i la publicació en la col·lecció La Farga, d’Edicions del Bullent.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?