Cultura

El futur incert de les restes romanes

Els ecologistes del Runar van vincular ahir l’aparició del projecte del camp de golf i els 5.000 habitatges a les restes romanes i islàmiques que existeixen al Tossal de la Ràpita. Referent a això, el portaveu dels conservacionistes, Àngel Ibáñez, va declarar que “comencem a sospitar la raó per la qual no se’ns ha contestat cap de les peticions que hem fet en els darrers mesos a la Conselleria de Cultura”. Unes consultes que anaven en el sentit “d’aconseguir que es protegisquen les restes que existeixen de dues viles romanes datades entre els segles I i III després de la nostra era per a la qual cosa seria necessària la declaració de bé protegit per part de la conselleria”.

Els ecologistes han demanat en reiterades ocasions a l’Ajuntament de Benissa que modifique el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) per a incloure la protecció de les restes que ara, amb el projecte, “podrien veure’s danyades o desaparèixer completament”, van manifestar des del Runar.

PGOU esgotat

Els ecologistes també van aprofitar l’ocasió per criticar l’equip de govern del PP de Benissa en el sentit que “com ja han esgotat en 4 anys un Pla General que era per a 9 ara comencen els projectes per als quals es necessita la requalificació de terrenys”. “De ser cert el projecte, ens oposem completament”, van concloure.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?