Cultura

Arriba el XVIé Mini Festival Creampop de Calp amb Los Vinagres, Alberto&García i Papaya

Cartell del Minifestival Creampop
Cartell del Minifestival Creampop

Se celebrarà el 23 de juliol en la Plaça Pedro García Ortiz, al barri antic de Calp, a partir de les 22h, amb entrada gratuïta.

Arriba una nova edició del miniFestival Creampop de Calp, i ja van 16 edicions. Serà el dissabte 23 de juliol al Carrer Pedro García Ortiz, al barri antic de Calp, amb la participació dels grups Los Vinagres, Alberto&García i Papaya. Calfarà la nit The Doctor Dj que ens recordarà el seu pas per les discoteques calpines als anys noranta. El festival compta amb el patrocini de l’Ajuntament de Calp.

El minifestival recupera la normalitat i se celebrarà sense restriccions. Obrirà la nit Papaya, formació liderada per Yanara Espinoza y la seua singular personalitat, amb un estil que, a més de tindre com a clars referents el pop dels 80’, especialment el llatinoamericà, la new wave, la música beat dels 60’, els ritmes exòtics i els arranjaments orquestrals de guateque, destaca fonamentalment per ser elegant i sensual, jugant constantment a la seducció. Van ser una formació emergent allà per 2015, després del seu pas pel FIB, confirmada amb una llarga llista de concerts i un disc de debut reconegut entre els millors de 2015 per la crítica especialitzada, que els han posat en boca de tot el món, per a ser una enlluernadora realitat el 2017. El 2018 van editar “Corazón abierto”, el seu segon àlbum, les cançons del qual podrem gaudir, així com la particular versió de Soy un macarra, de Ilegales.

Alberto&García és un septet asturià, d’arrel en el folklore llatinoamericà, el pop-rock clàssic, l’electrónica i els textos en castellà. Un septet conformat per amics i familiars amb base en Astúries als quals se’ls uneixen amb el temps dos membres d’América Llatina (l’Equador i l’Argentina) que prompte passen a ser de la família “García”. La banda ha portat durant els últims anys la seua música en viu per tot l’estat: han tocat en algunes de les sales més importants d’aquest, així com en nombrosos festivals com el Mad Cool, Monkey Week, Sonorama, Gigante, Granada Sound, Ribeira Sacra, Ewan, Prestoso, Gijón Sound etc.

Per últim, Los Vinagres és un trio de la Palma, establit a Madrid. Formats el 2012, van començar a tindre notorietat com a teloners de Guadalupe Plata el 2014, però Los Vinagres i el seu rock volcànic enlairen per a tots els públics definitivament el 18 de setembre de 2015, amb la publicació del seu single Aquí No hay Playa. Després d’uns anys de gires i processos de composició, en 2018 naix el que serà el seu primer LP “Los Volcanes” (Warner) gravat en Estudio Uno al costat de Pablo Pulido. Amb aquest nou disc el grup consolida el so del “rock volcànic”, mesclant perfectament les seues influències rockeres i llatines. El confinament els porta a compondre i gravar el que serà el seu segon LP “Buen Clima”. I és quan decideixen enfocar-se en una producció més elaborada per a les seues cançons, utilitzant sons i instruments amb els quals abans no comptaven (sintetitzadors, vents, percussions,…) que es podran gaudir el pròxim 23 de juliol a Calp.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?