Comunicat

Reiniciem Benissa destaca la falta de transparència i consens en la tramitació del PGOU per part del govern de PP i CIBE

La Llobella, una de les zones amenaçades per la tramitació del nou PGOU
La Llobella, una de les zones amenaçades per la tramitació del nou PGOU

En el plenari de la setmana passada es va veure com s’aprovava enviar a Conselleria el punt d’inici de l’aprovació del Pla General de Benissa amb els vots del Partit Popular i CIBE. Reiniciem Benissa vol plantejar una reflexió al respecte, ja que en el Pla General ens juguem el desenvolupament del poble en els pròxims 20 anys.

Al mes de Febrer es van publicar les diferents alternatives d’ordenació del sòl com a primer tràmit que contempla la LOTUP. Basat en 4 documents, els plans de 1982, 2003, 2003 reduït i una versió actual/realista, ningú va comptar amb la Comissió de Serveis per a definir aquestes primeres propostes, per tant l’aportació dels membres de l’oposició i dels interessos que defensen han sigut inexistents. D’aquesta audiència pública es van presentar vora una desena d’al·legacions. La major part d’elles de persones físiques o jurídiques en relació amb interessos particulars. Aquests interessos, legítims, busquen una major construcció al nostre municipi. Cadascú mira per la seua butxaca i evidentment és respectable.

Però a Reiniciem Benissa, com a representants del poble, ens correspon defensar interessos generals. I pensem que aquest pla ha de centrar-se en un desenvolupament sostenible i una redefinició del nostre model territorial actual.

Tenim una oportunitat històrica de definir el futur de Benissa per als pròxims 20 anys. I considerem que l’ambició no és pintar més metres de sòl urbanitzable, sinó articular un nou model territorial que definisca:

  1. La prioritat absoluta en la protecció dels espais naturals que hem heretat i en aquest moment no estan adequadament protegits. Blindar-los de construcció i fer-los accessibles a la ciutadania, perquè entre tots els puguem gaudir i cuidar.
  2. Afavorir i apostar per la reforma d’habitatges i no per la construcció de més zones d’urbanització. Millorar infraestructures existents. Voreres, clavegueram…iniciatives que tinguen un impacte en la vida de la gent.
  3. La definició d’un urbanisme centrat en espais urbans de qualitat, amb parcs públics, equipaments socials que Benissa necessita així com més zones verdes.

Reiniciem Benissa pensa que cal mostrar ambició per a solucionar aquests temes. I no definir més metres quadrats a construir en zones que ja estan absolutament saturades, fruit de la pressió urbanística. La pregunta que es fa la població fora d’interessos particulars és si estarem a l’altura d’aquests reptes.

La plataforma ciutadana es compromet a seguir de ben a prop aquest procés amb voluntat constructiva i predisposició al treball.

Ara la Conselleria ha de donar llum verda a l’avaluació ambiental i el document d’abast. El nostre vot va ser en contra pels motius esmentats, però la nostra voluntat és poder votar més endavant a favor si al Pla General s’aposta per una sostenibilitat i una diversificació real i no només de paraula.

* Aquest comunicat ha estat remés per la plataforma ciutadana Reiniciem Benissa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?