Successos

Localitzen en una ferralleria de Benissa 160 reixetes de clavegueram furtades a Xàbia

Algunes de les reixetes recuperades per la Guàrdia Civil
Algunes de les reixetes recuperades per la Guàrdia Civil

Per fi s’ha resolt el curiós cas de la desaparició a Xàbia de reixetes de clavegueram en diferents punts del municipi. La Guàrdia Civil ha aconseguit detindre l’autor dels robatoris de les 160 tapes de desaigüe.

Es tracta d’un home de 24 anys a qui se li imputa un delicte continuat de robatori. A més, els agents de la benemèrita també han detingut tres persones, treballadores d’un negoci de ferralla situat a Benissa, per un possible delicte d’encobriment.

Les reixetes, furtades pel detingut, eren transportades en el seu vehicle fins al local de ferralla de Benissa, on posteriorment s’enviaven a fondre a València. Fabricades de ferro colat i de grans dimensions, cadascuna de les peces furtades està valorada en 120 euros, per la qual cosa el valor total ascendeix a 19.200 euros.

A més del mal econòmic que havia ocasionat a les arques del consistori xabienc, els robatoris també van provocar que una persona resultara ferida, ja que va patir una fractura a la cama en caure’s en un dels forats.

Després dels primers robatoris, l’Àrea d’Investigació de la Guàrdia Civil de Xàbia va posar en marxa l’anomenada ‘Operación Trapa’. Els agents van poder descobrir com després del robatori de les reixetes, aquestes eren transportades en un vehicle fins una nau de compra de ferralla situada a un polígon industrial de la localitat de Benissa.

El dia 25 de març, els agents van sorprendre el presumpte autor dels robatoris venent diverses reixetes al local de Benissa. Allí va ser detingut i es va inspeccionar l’establiment. Es van trobar 35 reixetes de les mateixes característiques i nombroses irregularitats en els llibres de registre sobre aquest tema. Finalment el jutge va decretar la llibertat del detingut amb càrrecs.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 13 d’abril de 2021 a la web de LAS PROVINCIAS.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?