Successos

Detingut un ramader pel robatori de 49 corders i cabres a Alacant

Corders (foto del flickr d'A. Roger Davies)
Corders (foto del flickr d’A. Roger Davies)

La Guàrdia Civil ha detingut un home de 49 anys al qual acusa del robatori de 47 corders, dos cabres i de sacs de pinso en explotacions ramaderes de la comarca alacantina de la Marina, amb un valor d’uns 4.500 euros, segons ha informat l’institut armat en un comunicat. L’arrestat, les inicials del qual són A.C.L., és ramader i camuflava suposadament entre el seu bestiar els animals sostrets en altres explotacions abans de vendre’ls.

L’operació per a esclarir el robatori de bestiar a la comarca, batejada Norit, es va iniciar fa uns mesos arran que un home entrara sense permís en una explotació ramadera de la localitat alacantina de Benissa suposadament amb la intenció de sostreure animals, la qual cosa no va aconseguir perquè va ser sorprès per la propietària.

El sospitós va fugir en el seu vehicle, però la Guàrdia Civil, i en particular l’Equip Roca contra robatoris al camp del Verger, van iniciar les investigacions i van constatar l’alarma generada entre els ramaders de la zona per la desaparició de corders i cabres. Al final, els investigadors van poder determinar que l’ara detingut és suposadament responsable de diferents robatoris de bestiar comesos a localitats com Altea, L’Alfàs del Pi, La Vila Joiosa i Benissa entre març i desembre de 2013.

Segons explica la Guàrdia Civil, el detingut accedia presumptament a les explotacions ramaderes trencant els cadenats i es feia amb el bestiar de pocs mesos i pes, encara que mai s’enduia més de deu caps per poder transportar-los en el seu propi vehicle.

Normalment cometia els robatoris en zones no massa llunyanes a la seua pròpia explotació ramadera, la qual cosa “li permetia camuflar sense gran dificultat els caps de bestiar furtats entre els animals de la seua propietat”. Després els venia.

L’arrestat tenia diverses maneres de captar els seus potencials compradors, principalment entre la comunitat musulmana i entre les seues amistats. En el primer dels casos, els acompanyava fins el seu corral, situat al terme municipal de Calp, on realitzava la venda directa dels corders robats. En altres casos captava entre les seues amistats a altres clients en bars de la localitat de Finestrat, pactava el preu, i immediatament després concretava data i hora de lliurament al domicili d’aquests de l’animal ja sacrificat.

Al detingut, que ha passat a la disposició del Jutjat d’Instrucció número 1 de Dénia, se li imputen quatre delictes de robatori amb força en les coses, un delicte de robatori en grau de temptativa, dos delictes de robatori i una falta de robatori, a més d’un delicte contra la salut pública.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?