Successos

La Guàrdia Civil desarticula un grup criminal especialitzat al robatori amb violència i intimidació en botigues de telefonia mòbil

Un dels robatoris del grup
Un dels robatoris del grup

La Guàrdia Civil ha detingut cinc persones a Calp per ser els presumptes autors de nombrosos robatoris amb violència i intimidació comesos en botigues de telefonia mòbil, de diferents províncies de la geografia espanyola. Al grup criminal se li atribueix el robatori de més d’un centenar de telèfons mòbils d’última generació, valorats en més de 100.000 euros.

L’operació va començar fa un parell de setmanes, quan la Guàrdia Civil de Calp va tindre coneixement de diversos robatoris en botigues de telefonia mòbil, d’aquesta localitat i de Benissa.

Després de l’anàlisi de les diverses denúncies presentades pels perjudicats, es va poder observar que el modus operandi era sempre el mateix: un grup organitzat de joves irrompia violentament en una botiga de telefonia, cridant de manera exagerada i intimidatòria als treballadors que allí hi haguera, la qual cosa els produïa un estat d’ansietat i paràlisi, que els impedia reaccionar.

Mentrestant i, en qüestió de segons, els autors arrancaven bruscament diversos telèfons mòbils exposats al públic, els quals estaven ancorats al mobiliari, amb un cable de seguretat. Una vegada s’apoderaven dels terminals, eixien corrent, abandonant el lloc, en menys d’un minut.

Els agents de l’Àrea d’Investigació de la Guàrdia Civil de Calp van iniciar una incessant sèrie de gestions, tendents a l’esbrinament dels fets, donant ràpidament amb la identificació i localització dels presumptes autors, els quals estaven allotjats en un apartament de Dénia, lloc on s’ocultaven després de cometre els robatoris, per les diferents províncies espanyoles.

Només en aquest últim mes de desembre, al grup se li atribueix el robatori d’almenys 8 botigues de telefonia situades en cinc províncies diferents (en les localitats de Calp, Benissa, Gandia, Quart de Poblet, Sagunt, Alcalà d’Henares, Lorca i Picassent).

El robatori comés en aquesta última localitat valenciana de Picassent va ser recollit pels mitjans de comunicació social, a nivell estatal, el passat 16 de desembre, quedant patent la violència amb la qual cometen els delictes, davant l’estupor i la impotència dels treballadors de les botigues assaltades.

Els agents van poder comprovar la voracitat delictiva del grup ja que, en un mateix dia, els investigats van arribar a cometre tres robatoris en tres botigues diferents de la província; el primer pel matí, el segon a primera hora de la vesprada i el tercer a última hora de la vesprada, coincidint amb el tancament d’una de les botigues.

La detenció dels autors es va precipitar en conéixer que aquests tenien la intenció d’abandonar l’apartament de Dénia per a anar-se’n a una altra província del litoral, amb la finalitat de continuar delinquint.

Va ser precisament en eixe mateix moment, en el qual els cinc membres del grup es disposaven a eixir amb el seu equipatge de l’habitatge, situat a la Carretera de les Marines de Dénia, quan van ser interceptats per la Guàrdia Civil, quedant detinguts.

En el registre del seu equipatge es van trobar una dotzena de telèfons mòbils i més de 4.000 euros en efectiu, presumptament procedent de la venda, en el mercat negre, dels telèfons sostrets.

S’estima que, en total, el grup criminal ha pogut sostraure més d’un centenar de telèfons mòbils d’alta gamma i d’última generació, valorats en més de 100.000 euros.

Els cinc detinguts, quatre homes i una dona d’entre 18 i 28 anys d’edat, de nacionalitat romanesa, ja han sigut posats a la disposició de l’Autoritat Judicial, el Jutjat d’Instrucció núm. 1 dels de Dénia, qui ha decretat la llibertat amb càrrecs de tots ells, a l’espera de judici, quedant subjectes a la retirada cautelar del passaport i a l’obligació de comparéixer en el Jutjat els dies 1 i 15 de cada mes.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?