Successos

La Guàrdia Civil identifica un cadàver que es va trobar a Benissa momificat el 2017

Peter Mulder
Peter Mulder

Dos misteris esclarits al mateix temps: el de la troballa al desembre de 2017 d’un cadàver momificat en una partida rural de Benissa i el de la desaparició d’un ciutadà holandés denunciada per la seua família a l’octubre de 2016 a Àmsterdam. La Guàrdia Civil ha encaixat ara totes les peces del trencaclosques.

Fins ara eixos dos fets no s’havien relacionat. Tampoc havia transcendit que, a finals de 2017, la Policial Judicial de Calp va trobar a la partida rural de Sant Antoni de Benissa un cos momificat. La troballa es va produir després que un gos arribara a casa de la seua propietària amb un os. La dona, osteòpata, es va alarmar en descobrir que era una tíbia humana. La Policia Judicial de la Guàrdia Civil va rastrejar les zones pròximes i va trobar el cadàver, que no presentava signes de violència. Però qui vulga que fóra no portava quan va morir cap documentació damunt. La Guàrdia Civil va revisar el registre de desaparicions i cap coincidia amb la d’un home d’uns 60 anys i que (fet que després s’ha revelat clau) no tenia dents. La investigació va entrar en una via morta.

Mentre, a Holanda, una família cercava un dels seus membres, Peter Mulder, que llavors, el 2016, tenia 63 anys. Residia a Benissa i se l’havia engolit la terra. La família va presentar en Àmsterdam a l’octubre de 2016 una denúncia per desaparició. Inexplicablement, la policia d’aquell país no es va posar en contacte amb l’espanyola.

No obstant açò, la família va seguir la seua recerca. Va difondre en fòrums d’Holanda de recerca de desapareguts la fotografia de Peter Mulder, així com detalls físics molt concrets, com la seua altura, el color de pèl i ulls i els tatuatges que s’havia fet al seu cos.

Finalment, els familiars han decidit portar les seues perquisicions a Benissa. Creuar les dades ja era qüestió de temps. La Policia Judicial de Calp va sospitar que eixa desaparició podia estar relacionada amb el cadàver momificat trobat en un bosc de la partida de Sant Antoni de Benissa. La família va confirmar que Peter Mulder havia perdut totes les dents i no portava dentadura postissa. Tot encaixava. Després les proves d’ADN van confirmar que les restes humanes trobades al desembre de 2007 són les d’aquest resident holandés.

El més probable és que Mulder isquera a passejar un dia indeterminat de 2016 i morira de causa natural. Vivia sol i, en principi, ningú el va trobar a faltar. Molts residents estrangers d’avançada edat pateixen una extrema solitud. Però la seua família sí que es va preocupar quan van passar setmanes i mesos i Peter no donava senyals de vida.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?