Successos

Indignació veïnal davant els danys que unes obres han provocat en La Fustera

Uns veïns del carrer La Tora, situada en la partida La Fustera, van denunciar que unes obres d’urbanització estan causant greus danys al seu habitatge. De fet, camions de gran tonatge i excavadors de grans dimensions transiten diàriament pel xicotet vial que “resulta que és propietat dels veïns i ens l’hem pagat nosaltres”, com va poder comprovar in situ aquest diari. Resulta que un dels vehicles que travessen a diari l’entrada de la casa va xocar contra el mur de protecció de l’habitatge provocant el trencament de 15 metres del marge i el clivellament d’altres 10 metres.

En aquest sentit, E. H. i M. M. van criticar que “no podem fer res; intentem impedir el pas als camions i el constructor ens va dir que ens carregaria el pagament de la immobilització de les màquines”. A més de l’enderrocament del mur, el pas dels camions també han ocasionat l’aixecament del ferm que “ens paguem nosaltres” al que, segons E. H., el constructor va respondre que “això serà perquè no està ben fet”.

Davant la situació, els veïns van presentar una instància en l’Ajuntament de Benissa, de la qual no han obtingut encara resposta, en què asseguren que “el pas dels camions està trencant el ferm i al final no podrem pujar la costera, d’un desnivell del 40%, amb els nostres propis vehicles”. De fet, “l’autocaravana ja no és possible treure-la”, es va queixar E.H. qui a continuació es va preguntar “qui pagarà les destrosses ocasionades”.

Les obres d’urbanització van començar a principis de febrer i des de llavors els veïns ja han hagut d’efecturar dues cridades a la Policia Local de Benissa. En la primera consulta els agents els van informar que la responsabilitat és de l’empresa constructora i que si tenen llicència d’obra no se’ls pot tallar el pas. La segona cridada va ser a continuació de produir-se l’enderrocament del mur.

Perill

Així les coses, els veïns decidiren presentar dilluns passat una nova instància en què adverteixen que “la nostra casa està en perill i les nostres vides també. Ens sentim abandonats pel que demanem un poc més de consideració i de justícia amb els danys que ha provocat la constructora”. “Estan matant el paisatge i acabaran amb el bon nom que té la Fustera”, va asseverar finalment E.H.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?