Successos

Cau una pedra de l’església i provoca danys a un vehicle

Encara ahir s’apropaven amb incredulitat els benissencs a l’Església de la Puríssima Xiqueta per a veure de prop les restes de la caiguda d’una pedra des d’un dels campanars que dimarts passat a la vesprada va causar importants danys a un vehicle. El cotxe es trobava estacionat al costat d’una de les voreres del temple i el cantal, de mitjanes dimensions, li va ocasionar diferents bonys en el sostre.

Pel que sembla, la pedra es va soltar d’un dels dos cims del campanar de la part sud en el passeig Dolors Piera. Els fets es van produir el dimarts a última hora de la vesprada i no va provocar cap tipus d’incidència sobre els molts veïns que passegen a aquesta hora per la zona. No obstant això, la Policia Local va decidir des del primer moment acordonar el perímetre per a evitar que pogués produir-se un altre despreniment.

Ahir al matí, redactat el corresponent informe, la Policia Local el va traslladar fins el Departament d’Urbanisme de Benissa perquè s’estudiés i es prengueren les mesures oportunes. Així mateix, des de la regidoria s’investigaran les causes del despreniment.

Reparació

L’Ajuntament es va posar mà a l’obra. Els operaris van acudir a l’Església de la Purísima Xiqueta a primera hora de la vesprada. Segons van informar els mateixos a aquest diari, van pujar al campanar afectat per a arreglar els possibles desperfectes del cim danyat. En concret les labors es van centrar en “emplenar amb guix les esquerdes i pintar per a evitar d’aquesta manera que es produisquen filtracions que comporten precisament un despreniment”, va explicar un dels treballadors.

En principi, els treballs es van completar ahir mateix perquè la resta dels campanars es troben en millor estat que el danyat, que justament és el més antic.

Vella història

No és la primera vegada que es produeix un despreniment de l’Església de la Purísima Xiqueta de Benissa, també coneguda com la Catedral de la Marina. Fa uns trenta anys aproximadament la caiguda d’una pedra va causar la mort a un jove benissenc que passava al costat del temple.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?