Successos

Els lladres ens fan fora de Benissa

Margarita fa les maletes i se’n va. Després que aquesta resident alemanya a Benissa haja estat víctima de quatre robatoris en la mateixa setmana al seu xalet, ha decidit que la delinqüència li ha guanyat la batalla i “en no poder viure tranquil·la preferesic anar-me’n a una altra ciutat”. La seua pròxima destinació serà Andalusia on ni l’aplicació “perversa” de la LRAU -Llei Reguladora de l’Activitat Urbanística- ni l’alt índex de criminalitat “és un obstacle per a gaudir de la vida”. “Els lladres ens tiren de Benissa”.

Margarita va narrar a aquest periòdic com dues persones assaltaven el seu habitatge repetides vegades la setmana passada “davant els meus propis nassos” i arrasaven amb tot el que estava al seu abast. Aquesta resident alemanya viu al costat del nucli urbà de Benissa i ja ha denunciat els robatoris soferts a la guàrdia civil però “em diuen que el seu deure no és vigilar les propietats privades”. “Ja sé que estan desbordats i que no hi ha suficients agents però almenys una patrulla hauria d’estar vigilant les urbanitzacions i cases més aïllades del nucli urbà”.

Margarita, per fortuna, no ha sofert violència per part dels lladres que van assaltar el seu xalet pel mur que envolta la propietat. “La primera vegada que van entrar es van endur una càmera de fotos i el reproductor DVD aprofitant que estava despistada regant les plantes”, assegura la veïna de Benissa. “Quan es van adonar que els havia enxampat es van escapolir sense més”.

Però, segons Margarita, “els mateixos lladres van tornar a la càrrega forçant la porta. Es van endur 550 euros, el comandament a distància del reproductor DVD i la Play Station”.

La tercera vegada que van entrar en l’habitatge tot va quedar en un intent ja que “vaig cridar a la policia que es va personar de seguida en la meua casa i els delinqüents van fugir sense endur-se res”.

La quarta i última vegada que els lladres van assaltar el xalet de la veïna de Benissa va ser el diumenge a la nit. “Vai veure un home que s’apropava a la finestra i vaig començar a xisclar perquè tenia molta por i el lladre, sense immutar-se, va ficar la mà pel cristall i es va endur el meu telèfon mòbil. Era el mateix que en les ocasions anteriors però aquesta vegada anava sol, sense el seu company”, afirma Margarita. “Ara estic atemorida i tinc molta por de deixar la casa ni un minut desocupada perquè me la poden desvalisar”, assegura la resident alemanya. “Me’n vaig d’ací perquè la violència em fa por i la política urbanística està acabant amb tots els paisatges tan bonics que té aquesta comarca”. De fet, la construcció en la zona en què viu aquesta resident li obliga a una expropiació amb la qual “em quedaré amb la meitat de la meua casa”. Margarita afirma que “s’està perjudicant la imatge turística dels municipis de La Marina Alta”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?