Successos

Dos agents de policia local rescaten dos banyistes a la platja de la Fustera

Pel seu interés reproduïm aquesta notícia apareguda al diari LAS PROVINCIAS el 16 d’octubre de 2008:

Quasi es compleix una setmana de la seua proesa i encara no es creuen el que van viure el divendres passat, tal vegada per la senzillesa que regeix les seues vides. Manolo Risueño i José Alberto Martínez, dos policies locals de Benissa, són els protagonistes d’aquesta història, ja que van ser ells els que van rescatar dos banyistes a la platja de la Fustera, que estaven apunt d’ofegar-se.

Els fets van ocórrer divendres passat quan a les 14.14 es va rebre l’avís del 112 informant que en aquesta platja hi havia dues persones que s’estaven ofegant. En un temps rècord, 6 minuts, aquests dos agents es van desplaçar a tota velocitat des del poble a la zona costanera i quan van arribar van albirar a les víctimes a 100 metres de la riba i a 30 metres, l’una de l’altra.

Eren una súbdita alemanya, de 47 anys, i el seu fill, de 21, que en veure com a sa mare se l’emportava la mar es va llançar a rescatar-la i va quedar també a la deriva.

Risueño i Martínez no van dubtar ni un minut a llançar-se des de les roques i rescatar-los, sense pensar en el perill que comportava el fort onatge que provocava ones de més de cinc metres d’altura. Però el temps era preciós i no es podia esperar l’arribada del Salvament Marítim, donat que les víctimes, defallides, no podien lluitar un minut mes contra els corrents i les ones marines.

Més de 50 persones van viure en primera persona aquests angoixants minuts, sorpresos de la important i arriscada tasca d’aquests dos policies locals i van trencar en aplaudiments en veure que havien rescatat amb vida les dues víctimes.

La senzillesa de Martínez i Risueño, ha fet que la notícia la desconeguen encara molts veïns del seu poble, i, encara que és un fet heroic li resten importància ja que segons diuen “aquesta acció l’haguera fet qualsevol dels nostres companys”. De fet recorden com “fa uns anys, el nostre company Manuel Páez va fer el mateix, ara ens ha tocat a nosaltres”.

Els agents comenten que “van ser deu minuts angoixants, però encara que en salvar-los no érem conscients del que havíem fet, aquests dies ens hem adonat de com de gratificant és haver-ho aconseguit i estem molt contents de veure com els nostres companys i veïns ens feliciten per aquesta acció.”

I tot això “sense oblidar-nos de les nostres dones, que en principi es van preocupar de la notícia ja que veien el perill de la situació”.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Raquel Soliveres, ha presentat al ple una proposta perquè es reconega la tasca d’aquests policies, però caldrà esperar a veure si se’ls lliura la medalla al mèrit. Des de la comissaria de la policia local s’estan recollint totes les dades i informes necessaris perquè se’ls premie com es mereixen.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?