Successos

Arresten un alemany que falsificava samarretes de futbol i les venia per internet

Samarreta de futbol (foto del flickr de Pepe Ortuño)
Samarreta de futbol (foto del flickr de Pepe Ortuño)

La venda de samarretes de futbol dels principals clubs i seleccions europees és un negoci molt lucratiu. La Guàrdia Civil ha detingut a Teulada un ciutadà alemany de 42 anys, que respon a les inicials d’H.M.R., a qui es considera autor d’un delicte continuat contra la propietat industrial. Els agents el van arrestar quan eixia de l’oficina de correus teuladina. Havia recollit alguns paquets que contenien samarretes de futbol. El detingut presumptament falsificava les peces i les venia per internet. En el registre de sa casa a Benissa, la Guàrdia Civil ha trobat més de 500 samarretes de clubs de futbol i seleccions europees, una càmera fotogràfica, un llapis de memòria, un ordinador i una planxa per a imprimir números, escuts i noms de jugadors a les samarretes.

La investigació policial va començar fa sis mesos. La Guàrdia Civil va detectar l’arribada a l’aeroport d’Alacant d’enviaments que tenien com a destinació apartats de correus dispersos per localitats de la província. El detingut adquiria presumptament les peces a Bangkok (Tailàndia) i les recollia en una xarxa d’apartats de correus a Alacant i a la ciutat de Barcelona. Però aquestes samarretes no tenien ni marca comercial, ni escuts, ni números i noms de futbolistes. Al seu domicili, les manipulava i després les venia, previ pagament del seu import, per internet. Els seus principals clients eren alemanys i italians.

El valor de mercat de tota la mercaderia intervinguda podria arribar, segons calcula la Guàrdia Civil, als 40.000 euros. L’operació continua oberta i no es descarta que puguen produir-se nous arrests. El resident alemany detingut també disposava de llistats de correus, que són d’ús gratuït per a persones que s’estableixen de forma temporal en una localitat; així podia rebre més enviaments i emmascarar tanta activitat postal. Ha passat a disposició judicial en el jutjat d’Elx.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?