Societat

Vint anys esperant unes noces

Dues dècades han hagut d’esperar John Bennetts i Roy Draper per a unir-se definitivament de forma legal. Ahir els dos ciutadans de nacionalitat anglesa i residents a Benissa des de fa més de 10 anys, van protagonitzar el primer matrimoni homosexual que viu a aquesta localitat de la Marina Alta.

El registre civil del municipi estava al migdia ple d’estrangers, en la seua majoria anglesos, que esperaven impacients el gran moment tan esperat per la parella. I allí la jutgessa de pau, Ma Jesús Garcia Giner, va institucionalitzar d’una forma definitiva “l’amor” d’aquests dos ciutadans britànics.

Després de la lectura, per part de la jutgessa de pau, dels drets i obligacions establerts en el codi civil per a aquells que contreuen matrimoni, i el sí vull dels contreients, el registre civil de Benissa va apuntar en les seues llistes la primera unió entre dues persones del mateix sexe.

Unions a Anglaterra

Mentre a Espanya ja fa diversos mesos que els homosexuals poden unir el seu amor per a tota la vida a Anglaterra això no és possible encara que, el país es troba a les portes de permetre les unions matrimonials entre persones del mateix sexe. De fet, serà a partir del dia u del proper any, quan Anglaterra s’unisca a Espanya en la lluita per la igualtat de drets pel que fa al matrimoni.

De totes maneres, ahir tant John com Roy, els dos jubilats de 60 anys d’edat, van mostrar amb èmfasi la “satisfacció” que senten en haver pogut casar-se al lloc en el qual viuen des de fa més de deu anys ja que és ací on van decidir ambdós establir-se per a iniciar una vida conjunta.

Al contrari que a Dénia, on fa quatre mesos, la jutgessa Laura Alabau es va negar a casar dues dones per considerar que es tractava d’un matrimoni que anava en contra de la Constitució, segons va destacar un dels contraients, no han tingut cap dificultat si bé els tràmits i la paperassa administrativa ha estat “interminable”.

Ja són divereses les parelles estrangeres que han decidit casar-se a la comarca des que el Govern Central legalitzara els matrimonis gais. No obstant això, aquesta ha estat la primera que ha tingut lloc a Benissa i és més, segons van destacar els allí presents es tracta del primer enllaç entre dos britànics que ha tingut lloc a tota la Costa Blanca.

Els dos contraients van eixir per fi orgullosos i amb els anells corresponents ocupant els seus dits anulars. Sota una pluja d’arròs que tant els testimonis com els convidats van llançar sobre els jovençans l’enllaç va tenir un final feliç.

Després de la dura paperassa i de les grans emocions d’aquest dia que durant tant de temps havien estat esperant, ja només queda una lluna de mel per a complir amb tots els requisits d’un matrimoni a l’estil més tradicional. “La deixarem per a quan arribe el bon temps”, van dir els jovençans.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?