Successos

Vint xiquets de Benissa s’intoxiquen en beure aigua contaminada d’una sèquia

Un total de 16 xiquets van haver de ser atesos d’urgència en l’Hospital de la Fe de València dimarts passat a la vesprada després d’haver estat víctimes d’una intoxicació produïda, segons assenyalen les primeres investigacions, per la ingestió d’aigua d’una sèquia. Els efectes produïts després d’haver begut l’aigua, també van ser patits per 4 xiquets més.

Els joves, que tenien edats compreses entre 10 i 14 anys, pertanyien al grup de Júniors de la parròquia de Benissa, i es trobaven gaudint d’un campament d’estiu -en què participaven 75 xiquets- en la localitat valenciana de Benaguasil. Segons va explicar el responsable del centre de júniors Quico Perles, el dilluns van decidir fer una eixida cap a Ribarroja. La marxa va transcórrer sense incidents fins que a la tornada i ja molt a prop de la zona on estaven acampats, alguns dels xiquets començaren a jugar amb l’aigua d’una sèquia . A pesar dels advertiments dels monitors “alguns van beure l’aigua d’aquesta”, va advertir el sacerdot de la parròquia a què pertany el grup de júniors, Jordi Escrivà.

No obstant això, no va ser fins l’endemà -dimarts- quan els xiquets van començar a notar els primers símptomes de la intoxicació. El rector va explicar que “quatre dels xiquets van començar a patir vòmits i malestar estomacal i immediatament els van dur al centre de salut de Benaguasil”. Una vegada allí i mentre eren atesos, una trucada va alertar que eren fins a vint els xiquets que patien els mateixos símptomes. Així les coses, van ser traslladats a l’Hospital de la Fe de València 16 d’ells on van ser atesos d’urgència. Allí els van tractar amb sèrum i van recomanar, als monitors, segons va explicar Perles, que suspengueren el campament -que havia començat el divendres anterior i que tenia una durada de deu dies- ja que la resta de xiquets “patien risc de contagi”. El dimecres al matí, els 75 xiquets i 14 monitors regressaven a les seues cases després de l’esglai. Quico Perles va informar, que els xiquets es troben en perfecte estat. A més, va explicar que sanitat va prendre mostres de l’aigua de la sèquia per a investigar si va ser la font de la intoxicació.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?