Societat

Les primeres noces homosexuals seran oficiades per la jutgessa de pau

Benissa celebrarà avui divendres, a les 13.30 hores, les primeres noces gais de la seua història. La jutgessa titular del Jutjat de Pau de Benissa, María Jesús Giner, oficiarà l’enllaç, que protagonitzaran dos homes de procedència estrangera.

A pesar de la polèmica i expectativa que aquests matrimonis civils han suscitat en els últims mesos, l’enllaç tot just era conegut ahir en la localitat, per la discreció amb la qual la parella ha portat a terme la tramitació de les noces, encara que com totes noces civils tindrà avui caràcter d’audiència pública.

En qualsevol cas la unió formal i oficial dels dos homes s’ajusta a l’acordat fa tot just unes dues setmanes per la corporació municipal, en el sentit de “realitzar les accions legals oportunes per a garantir el dret al matrimoni de tots els ciutadans de Benissa d’acord a la legislació vigent”.

Encara que aquesta iniciativa del CIBE va comptar amb el vistiplau de la resta dels grups, va prosperar amb els únics vots a favor d’aquesta formació, perquè incloïa una condemna explícita a la jutgessa de Dénia que va paralitzar un matrimoni entre dues dones.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?