Societat

Mor l’empresari benissenc Juan Giner

Ha mort Juan Giner Ballester, un gran treballador, un bon empresari, un home com cal, un amic. Va arribar a València des de la seua Benissa natal allà pels anys seixanta. Al costat de la seua joventut portava un sarró replet de projectes i il·lusions i unes enormes ganes de treballar. Per aquelles dates es posava en marxa el centre de distribució de fruites i hortalisses de Mercavalència, i els llocs 1 i 2 van ser la seua primera aventura.

D’allí van eixir altres iniciatives, com Comercial Terrestre Marítima, i immediatament va arribar el seu matrimoni amb María Jesús, que li va donar tres fills fantàstics María Jesús, Lucía i Juan. Ja tenia la base per a dedicar-se en cos i ànima a la seua passió secreta, l’automòbil.

Amb Juanito Giner, com afectuosament li cridaven molts dels seus clients que acabaven sent amics, arribava a la distribució d’automòbils una fórmula molt arrelada en les gents de l’horta, el tracte. A Juan li agradava fer la venda, la proximitat era la seua gran basa. La seua tímida personalitat i la seua extraordinària educació, s’engrandien quan tenia pròxim al comprador al qual acabava seduint.

Però el tret que el va fer més gran va ser la seua fidelitat. La paraula donada per Juan Giner valia un imperi, tant, que en els moments més difícils del mercat va poder haver triat altres marques que li els oferien. Va començar amb Barreiros, camions i turismes, que després es va transformar en Chrysler, més tard en Talbot i definitivament en Peugeot. Mai va canviar, i ho va poder fer en infinitat d’ocasions.

Com no podia ser d’altra manera, moltes vegades va ser reclamat per a formar part d’infinitat de projectes lúdics, gairebé sempre ho deixava per a més tard. Al final cedí i va figurar a la directiva del València CF, però mai va voler eixir a la foto. Juan, natural i molt autèntic. Genuí d’aquesta terra que ahir el va acollir a la seua Benissa de l’ànima, enfront la mar. Fins sempre, amic.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?