Política

Una ordenança regularà els abocaments de residus a la xarxa de clavegueram

Una nova ordenança regularà els abocaments de residus a la xarxa municipal de clavegueram. Tots els grups van votar a favor de l’aprovació definitiva del text en el ple ordinari celebrat el dimarts però amb alguns matisos. El portaveu del PSPV, Vicente Cabrera, va criticar alguns articles de l’ordenança perquè la redacció o tècnica jurídica no era la més adequada i podria induir a errors en la seva aplicació. A més, Cabrera va considerar “ínfimes” les sancions en cas d’una falta molt greu -entre 1800 i 6000 euros- perquè “el poder humà en aquest tema és molt gran i de vegades es paga la multa abans d’invertir en més tecnologia per a respectar el medi ambient”.

Un altre dels temes aprovats per unanimitat va ser la moció presentada pel CIBE-BLOC sobre la realització d’una campanya de pintura de les façanes dels habitatges situats en el centre històric. L’objectiu d’aquesta mesura és dinamitzar el nucli urbà amb una “paleta de colors” a la disposició dels propietaris perquè totes les cases tinguin una tonalitat similar.

Per altra banda, el primer edil, Juan Bautista Roselló, va acabar d’un cop de ploma per la polèmica suscitada entorn de la presumpta destrucció de les denominades Fonts de les Maruques. Fa un parell de mesos van començar les obres de renovació del desviament del col·lector general des del carrer Alacant fins a l’arqueta situada en al safareig del Pou d’Avall. La setmana passada va saltar l’alarma perquè, suposadament, els moviments de terres van acabar amb dues fonts centenàries així com amb elements de pedreria i lloses de l’antiga església. Aquesta actuació va ser criticada àmpliament pels portaveus del PSPV, Vicent Cabrera, i del CIBE, Isidor Mollá, a més de per els membres del col·lectiu ecologista El Runar.

L’alcalde va titllar “d’irresponsabilitat” aquesta actitud motivada per la falta de documentació de totes les parts. Segons Roselló, no existeixen les denominades Fonts de les Maruques i va desmentir que s’hagin destruït lloses de l’antiga església.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?