Política

L’Audiència rebutja el recurs del PSPV perquè Montagut tornara una subvenció

El portaveu del PSD de Benissa, Paco Montagut, va fer pública ahir una sentència de l’Audiència Provincial d’Alacant que desestima el recurs presentat pels regidors del PSPV contra el propi Montagut i altres tres exregidors socialistes.

El socialdemòcrata va considerar que la sentència deixa en mal lloc els regidors del PSPV Vicent Cabrera, Juan Crespo i Josefa Grimalt, que van acudir al jutjat per a reclamar-li la subvenció municipal de 3.600 euros concedida en 2003 al grup socialista. De fet, els va acusar de proferir “difamacions” contra ell, dir públicament que era “un lladre” i sotmetre’l a “una campanya d’assetjament i enderrocament”.

Ara, va sostindre Montagut, la sentència desmunta totes aquestes acusacions i obliga els socialistes a “deixar ja de difamar” i a demanar-li disculpes per a “tractar de remeiar el dany que m’han fet”. El portaveu del PSD va sostindre que aquestes disculpes públiques és el mínim que poden fer els regidors del PSPV perquè “en política no tot val”.

Amb tot, també va avançar que es reserva el dret de denunciar-los ara “per difamacions i injúries”. “Testimonis en tinc molts”, va dir Montagut donant ja a entendre que aquesta denúncia pot prosperar.

Montagut va explicar que feia pública la sentència perquè “el poble de Benissa ha de conèixer-la”. Va lamentar que, malgrat que la sentència es va notificar el passat 6 de novembre, els regidors socialistes fins ara han callat. “He esperat per a veure si reaccionaven. Pertanyen a un partit que dóna lliçons d’honradesa, justícia i solidaritat, però, de moment, no han demanat disculpes”. També va recordar que el jutjat de Dénia ja va rebutjar la primera denúncia del PSPV, que després va presentar un recurs d’apel·lació que és el que ara ha desestimat l’Audiència. Aquesta nova sentència és ferma i no cap, per tant, més recursos.

El portaveu del PSD va recordar que aquest assumpte va començar en 2003, quan l’Ajuntament va concedir la subvenció al grup municipal del PSPV que llavors integraven ell mateix, Jaume Castells, Bernat Capó i Mª Carmen Ripoll. Després de les eleccions municipals, van entrar com a regidors Juan Crespo, Josefa Grimalt i Vicent Cabrera, que van reclamar els diners. “Però aquesta aportació estava justificada amb factures que es van lliurar a la seu del partit”, va defensar Montagut.

“Entenc que eren persones noves en política que desconeixien pràcticament tot. No sabien si més no que l’antiga seu del PSOE era un “corralet” i que gràcies a l’anterior grup municipal es va aconseguir la nova seu del carrer Sant Nicolau”, va explicar l’ara regidor del PSD.

La sentència de l’Audiència d’Alacant desestima el recurs dels regidors socialistes en considerar que aquest assumpte no competeix a la jurisdicció civil, sinó a la del contenciós administratiu.

“No hi ha dubte que la reclamació exercitada en la demanda té el seu origen en la subvenció aprovada pel ple de l’Ajuntament de Benissa, amb fons públics, pel que qualsevol incidència sobre la seua adjudicació o repartiment entre els beneficiaris correspon a la jurisdicció contenciosa”, aclareix la sentència.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?