Política

La lluita contra el canvi climàtic i l’aprofitament dels recursos energètics, eixos centrals del projecte “Benissa Verda” de Reiniciem Benissa

Imatge del programa Benissa Verda
Imatge del programa Benissa Verda

Reiniciem Benissa ha publicat en els últims dies a xarxes socials les principals iniciatives dins del projecte “Benissa Verda”, que presenta com a part del seu programa mediambiental de cara a les eleccions locals del pròxim 28 de maig.

En aquest programa, la lluita contra el canvi climàtic i el millor aprofitament dels recursos energètics per al desenvolupament del poble, seran punts claus.

Reiniciem proposa la instal·lació de sistemes d’energies renovables en tots els edificis públics, cosa que permetrà reduir la despesa en electricitat, la qual s’ha triplicat en l’últim any fins arribar als 1,5 milions d’euros anuals i així poder invertir els diners estalviats en projectes que milloren la qualitat de vida dels benissers i benisseres.

Per altra banda, una altra acció consistirà en la plantació d’arbres a les vies públiques, amb espècies autòctones i adequades per tal d’augmentar les zones d’ombra, minimitzar l’efecte de les altes temperatures i combatre la contaminació.

No només s’afavorirà la plantació d’arbres en zones públiques, sinó que es preveu incentivar al veïnat a posar plantes als balcons mitjançant l’entrega directa de plançons, concursos i la transmissió de llavors i plantes tradicionals.

Des de la plataforma ciutadana preveuen també l’eliminació progressiva del cablejat aeri de serveis com l’electricitat i la telefonia, que empitjoren l’estètica del centre històric, i que resulta un sistema d’instal·lació arcaic i que pot ser canviat per sistemes més respectuosos amb la nostra història.

Per acabar, Reiniciem Benissa proposa aprofitar la posada en marxa de la variant per a millorar les entrades al centre urbà i que siguen una carta de presentació digna per al poble, millorant la seua estètica i funcionalitat.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?