General

Llum verda a la proposta de Reiniciem Benissa de bonificar l’IBI a les instal·lacions d’energia solar

Energia solar
Energia solar

Amb esta iniciativa, els habitatges que instal·len sistemes d’aprofitament elèctric o tèrmic podran obtenir bonificacions de la quota íntegra de l’IBI durant un total de cinc anys.

El ple de l’Ajuntament de Benissa d’este mes de gener va aprovar per unanimitat de tots els grups polítics municipals, la modificació de l’ordenança fiscal de l’impost de béns immobles, l’IBI, a fi de poder bonificar totes aquelles instal·lacions d’energia solar de captació elèctrica i tèrmica. Esta modificació ve propiciada per la proposició que Reiniciem Benissa va presentar en març del 2021 i que ara, per fi, es materialitza.

El plantejament de la plataforma ciutadana té com a objectiu afavorir les energies renovables incentivant a la ciutadania a instal·lar sistemes d’energia solar fotovoltaica i tèrmica en les seues cases per a la producció d’electricitat i aigua calenta bonificant la quota anual de l’IBI. Així, els sistemes per a l’aprofitament elèctric tindran una bonificació del 50% de la quota íntegra de l’IBI amb un màxim de 250 euros a l’any de quantia per immoble del primer al tercer any des que se sol·licite i un 25% de la quota íntegra del quart al cinqué. Pel que fa als sistemes per a l’aprofitament tèrmic, es bonificaran amb el 50% de la quota íntegra de l’IBI amb un màxim de 150 euros a l’any de quantia per immoble del primer al tercer any des que se sol·licite i amb el 25% del quart al cinqué any.

El grup municipal de Reiniciem ha instat a l’equip de govern màxima celeritat en l’activació de la proposta, la qual estarà en exposició pública un mínim de trenta dies fins a l’aprovació definitiva de nou per part del plenari municipal i que es done màxima difusió i publicitat en tots els medis possibles. També ha lamentat el nul interés que mostra l’equip de govern amb les propostes de l’oposició donat que l’esmentada proposta ha tardat deu mesos a materialitzar-se. Tot i això, celebra que Benissa siga un municipi on les iniciatives en benefici del medi ambient i en la lluita contra el canvi climàtic siguen reconegudes i tinguen suport des de l’ajuntament.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?