General

Reiniciem Benissa defensa la proposta inicial del Pativel sobre La Llobella

La Llobella
La Llobella

Ahir dimarts va tindre lloc una Comissió Informativa a l’Ajuntament de Benissa per tal de debatre si l’Ajuntament ha de portar a ple i remetre a Conselleria una al·legació davant el segon període d’exposició pública del Pativel que preveu protegir La Llobella.

Durant els dies prèvies, la plataforma ciutadana Reiniciem Benissa s’havia reunït amb els seus membres, reunió en la qual es va acordar defensar la proposta inicial de Conselleria que atorga la màxima protecció a la zona i ampliar-la a zones annexes de penya-segats amb alt valor paisatgístic i ecològic. Aquesta és la proposta defensada pel Col·lectiu El Runar i des de Reiniciem Benissa es considera que és la que millor possibilita la protecció i preservació de La Llobella com a llegat per a les generacions presents i futures de benissers i benisseres, mantenint alhora els drets dels propietaris de les edificacions existents. En eixa mateixa reunió es va acordar, tanmateix, que en cas de no arribar a un consens amb la resta de forces polítiques de l’equip de govern s’apostaria perquè l’ajuntament no presentara al·legacions a la versió actual del Pativel i que Reiniciem Benissa presentaria la seua al·legació defensant la seua proposta.

En la Comissió Informativa d’ahir, el representant de Reiniciem Benissa en la comissió, Fernado López Corsi, va defensar la proposta de la plataforma cívica i va votar en contra del model d’al·legació presentat pel PP, la qual va eixir endavant amb el vot a favor del regidor no adscrit, Isidor Mollà, i l’abstenció del PSOE i de Compromís. La proposta del PP comportaria una agressió ecològica a la Llobella i afectaria negativament als valors medioambientals, diferenciadors i de qualitat que Benissa promociona a nivell turístic, impedint d’aquesta forma l’interés general pel benefici especulatiu d’uns pocs.

Per altra banda, des de la plataforma cívica es considera que la motivació que s’esgrimeix des de fa més de deu anys per tal d’urbanitzar La Llobella, com és la construcció d’un centre de serveis públics a la costa, no té cap justificació i podria acomplir-se perfectament amb instal·lacions actuals, com són la Casa dels Cent Vents i la Casa de Tros de les Calcides, que poden fer front a aquestes necessitats amb un cost més reduït.

Reiniciem Benissa anuncia ja el seu vot negatiu a l’al·legació en el ple extraordinari que se celebrarà previsiblement el pròxim dijous i convida a la resta de formacions polítiques a votar també en contra de l’al·legació del PP per tal de no tornar a escometre els errors del passat. Així mateix, presentarà una al·legació a títol propi defensant la màxima protecció per a La Llobella. És hora d’apostar decididament per una Benissa més ecològica i amb més trellat.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?