General

Benissa reafirma el compromís amb el pacte de batles per lluitar contra el canvi climàtic

Juan Bautista Roselló a Brusel·les
El batle viatja a Brusel·les

El batle de Benissa, Juan Bautista Roselló s’ha desplaçat a Brussel·les per a reafirmar el seu compromís en l’acte de signatura del “Pacte de Batles”, una trobada en el qual participaran més de 1.500 municipis europeus, amb l’objectiu de buscar noves eixides a les problemàtica del canvi climàtic i potenciar l’ús de l’energies renovables.

Cal recordar que Benissa va estar present a Brussel·les al febrer de 2009 per a subscriure el conveni d’aquest pacte. En aquell moment, va ser l’únic municipi de la província d’Alacant que va adquirir aquest compromís, acompanyat per altres localitats valencianes com València, Castelló, Paterna i Pobla de la Vallbona. En aquest moment, ja són més de 50 els municipis de la província d’Alacant que s’han animat a seguir els passos de Benissa.

La trobada tindrà lloc al Parlament Europeu i està previst que assistisquen alts càrrecs de la UE, com el president del Parlament Europeu, Jerzy Buzek i el president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso. Davant els representants de les institucions europees, Roselló subscriurà el Pacte de Batles, que reforçarà l’objectiu de frenar el canvi del clima mitjançant noves mesures per a la reducció d’emissions i consum energètic.

Benissa s’està posicionant avantatjosament en buscar noves línies de finançament per part de la UE, assessorant-se sobre com sol·licitar subvencions i ajudes dels pressupostos europeus per a projectes locals.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?