Política

Governar sense esquerra ni dreta

Dijous passat a la nit va tenir lloc en els baixos del Centre cultural de Benissa la presentació del nou partit Unió Social Demòcrata (USD). Una agrupació que en la comarca de la Marina Alta ja aglutina diferents formacions. Aquest és el cas del Partit Socialdemòcrata Independent (PSI) de Calp, que té un regidor en la corporació calpina, Antonio Romera, així com el PSI de Benissa, que compta amb dos regidors, un d’ells amb delegació -la d’Esports-, Paco Montagut, i José Antonio Ivars. També el Partit Independent del Verger (PIDE) s’ha integrat en la USD.

A més, a la convocatòria també van acudir, encara que en qualitat de convidats, els independents de Xàbia, el PIBE dels Poblets i Gent de Dénia, partits que en un futur estudiaran la seua possible integració en la nova formació.

El coordinador de la Unión Social Demòcrata, Fernando Piera, va comentar ahir referent als primers passos del partit que aquest neix “amb la idea de diferenciar-nos dels partits majoritaris i tradicionals” i la seua ideologia es basa “en el model de la societat del benestar enfront de l’estat del benestar, nosaltres estem per la política feta per als ciutadans i segons el que ells demanen als polítics”.

Segons Piera, la USD ja ha format delegacions del partit en 105 municipis del País Valencià. Així mateix, referent a futurs pactes amb formacions majoritàries per a la consecució de diputats provincials, el coordinador de la USD va expressar que “pels partits que s’estan adherint no necessitarem el suport de ningú i assolirem representació en totes les institucions perquè aconseguirem arribar a la ciutadania amb el nostre missatge”.

Llibertat per a acords

A més, en referència a possibles pactes per a la formació d’equips de govern després de les eleccions municipals de 2007, Fernando Piera va manifestar que “nosaltres no entrem en els conceptes de dretes i esquerres que ja estan superats ni admetrem la ingerència d’altres comunitats en la identitat del poble valencià”.

Així, una de les principals característiques, que diferencia a la USD de la resta de partits, és, segons el seu coordinador, que “nosaltres donem llibertat absoluta als nostres regidors perquè pacten amb les formacions que ells consideren sempre des del punt de vista de la voluntat de la ciutadania que ells representen”. De fet, el proper 7 d’abril en el palau de congressos de València la formació modificarà els seus estatuts en el sentit de dotar de total independència als seus regidors electes.

Igualment, Piera també va informar que “en les nostres llistes intentarem que vaja el major nombre possible de residents europeus perquè ells han d’aportar el seu òbol a la política de la Comunitat”. Precisament, són molts els partits independents que ja alberguen residents europeus, sobretot en les comarques de la costa d’Alacant.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?