Política

Entrevista a Isidor Mollà

Isidor Mollà
Isidor Mollà

-Sr. Mollà, es presenta vosté a les eleccions municipals a Benissa amb la candidatura de Ciutadans. Ens podria explicar perquè, una persona que ja ha sigut alcalde durant 12 anys, decideix tornar a intentar-ho?

He de recalcar que en una situació de normalitat política jo no em presentaria a les eleccions. Però com a ciutadà no puc romandre impassible davant de tot el que ha estat succeint a Benissa en els últims anys. Senc que aquest és el moment per al canvi que la meua ciutat necessita. Havia de fer el pas perquè sóc una persona compromesa i amb l’experiència suficient com per ser l’única alternativa de govern vàlida i viable.

-Si vosté arribara a ser alcalde, quines serien les seues actuacions immediates?

En primer lloc haurem de realitzar, de manera urgent una auditoria econòmica, ja que, a causa de la falta de transparència que el govern actual ha exercit en els últims 16 anys, resulta molt difícil conèixer la situació real, i la informació que facilita és molt esbiaixada, o pràcticament nul·la.

També necessitarem saber quina és la situació paisatgística, per la qual cosa realitzarem una auditoria ambiental. Una vegada tinguem els resultats, podrem decidir juntament amb el Consell Ciutadà, quines són les necessitats i els projectes més urgents per a Benissa. Evidentment, l’ordenació urbanística de Benissa estarà entre els assumptes a abordar.

-Quines coses són les que, com a ciutadà, li preocupen?

Fonamentalment, la difícil situació per la qual estan travessant moltes famílies al nostre municipi. I em preocupa el futur dels nostres joves, però també el nostre present, el de tots els benissers i benisseres. Per això m’inquieta molt la falta de visió de futur i la falta de planificació estratègica que té el govern del Partit Popular, la seua visió extremadament limitada i poc oberta a la ciutadania.

-Pot concretar això una mica més?

Sí, per descomptat. El problema d’un polític professional, com el que hi ha en aquest moment al capdavant de Benissa, és que s’aferra al seu càrrec, i al seu elevat sou, perquè aquesta és la seua professió, i es veu obligat a crear una xarxa de clientelisme polític per a mantindre’s en el càrrec. Aquest lligam de fer i rebre favors li impedeix actuar amb objectivitat a l’hora d’abordar qualsevol projecte, ja que té la necessitat d’acontentar a uns o als altres. Avarícia i incultura.

-I vosté creu, veritablement, que podria actuar amb major llibertat?

En el meu cas, no necessite la política per a viure, visc de la meua professió, i les meues actuacions no estaran subjectes a cap compromís ni als interessos de cap amic. El meu únic compromís és amb els ciutadans, la meua missió és atendre les seues preocupacions i, si pot ser, canalitzar-les, i procurar que visquen en un entorn pròsper, segur, modern, i que facilite la seua participació.

-Un dels projectes més necessaris és comptar amb un Pla General d’Ordenació Urbana, que en aquest moment està suspès. Què és realment el que ha motivat aquesta suspensió?

Està suspès a causa de la precipitació per aprovar modificacions i tractar de posar pegots, botant-se els tràmits i intentat afavorir a uns o a als altres, i per això, per atendre la cobdícia de l’entorn del govern, estem, on estem: un tall d’anys de treball tirats per la borda, i un gran balafiament econòmic.

-I què és el que vostè pensa fer sobre aquest tema?

És necessari partir de zero i redactar un nou pla, concebut amb els paràmetres del segle XXI i seguint estrictament les indicacions mediambientals que garantisquen la qualitat paisatgística del nostre entorn. Un pla que protegisca el centre històric, la costa i el medi rural i que estiga obert a les noves oportunitats de transport, comunicacions i altres serveis que puguen sorgir al nostre territori.

-Per a concloure, diga’m alguna raó per la qual els ciutadans de Benissa han de dipositar la seua confiança en vosté.

Li puc donar tres raons: la primera és que sóc una persona honrada, que no em vaig a vendre als interessos de persones, o grups de pressió; la segona és que totes les actuacions que es duguen a terme a l’ajuntament que jo presidisca van a ser transparents i compartides; i la tercera és que senc un profund amor i respecte per Benissa i mentre jo governe, no vaig a consentir cap agressió mediambiental i cap actuació especulativa.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?