Política

El CIBE-Bloc fitxa l’esposa del fundador d’Abusos Urbanístics No

“Jo no estaria ací si no pensara que es poden canviar les coses”. Van ser les primeres paraules en el món de la política de Lisa Sbovoda, esposa del vicepresident, fundador i impulsor de l’associació Abusos Urbanístic No, Charles Svoboda. Amb la seua presència al lloc número quatre és sens dubte el fitxatge estrella de la candidatura per a les eleccions municipals de la coalició Ciutadans de Benissa (CIBE)-Bloc.

Lisa Svoboda pretén representar els centenars de residents europeus que viuen a la zona costanera del poble que “són una part molt important de la població” i amb la qual “tinc el deure cívic de treballar pel canvi”.

La llista electoral va ser presentada el divendres de matí en l’Arxiu municipal i en ella destaca, entre altres coses, la presència de cinc nacionalitats diferents. “Hi ha valencians, suecs, alemanys, britànics i romanesos”, va explicar Jaume Ortolà, candidat a l’Ajuntament de la coalició. Jaume Ortolà i Lisa Svoboda són les dues grans novetats dels nacionalistes i independents ja que els llocs segon i tercer estan ocupats respectivament per l’exbatle Isidor Mollà i Xavi Tro, ambdós regidors del grup municipal CIBE-Bloc en la corporació actual.

Amb tot, Mollà va emfatitzar “la combinació entre experiència i maduresa” que presenta la candidatura del CIBE-Bloc en el sentit que “13 de les 20 persones de la llista són cares noves”. Per a l’exbatle la candidatura “està preparada per a governar Benissa els pròxims quatre anys”.

Eixos principals

Els representants dels quatre primers llocs de la llista van coincidir en “la necessitat del canvi” a Benissa per la qual cosa la coalició aposta per quatre eixos: la sostenibilitat i la conservació del paisatge “no només per la qüestió sentimental sinó perquè és necessària econòmicament per a Benissa”; la transparència i proximitat en el sentit que “l’administració ha d’escoltar tots els ciutadans”; la cultura que “ha de ser un factor d’integració bàsic, especialment amb els residents europeus” i la protecció del patrimoni.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?