Política

Benissa va acollir ahir un debat dels candidats a les primàries de Compromís per a les eleccions europees

Els candidats de Compromís a les eleccions europees de 2014 a Benissa
Els candidats de Compromís a les eleccions europees

Ahir diumenge, 16 de març, a l’arxiu històric de Benissa va tindre lloc un debat entre quatre dels cinc candidats a encapçalar la candidatura de la qual formarà part la Coalició Compromís per a les pròximes eleccions europees del 25 de maig. A la mateixa van assistir Isabel Martín, Enric Bataller, Pedro Sánchez i Julià Àlvaro, excusant la seua absència Jordi Sebastià. En les intervencions dels candidats i en el debat posterior amb el públic que omplia l’arxiu, es van parlar de temes tan diferents com la falta d’inversió en infraestructures del segle XXI al País Valencià, però especialment a la comarca, com és el cas de l’alliberament de l’AP 7, la millora de la línia fèrria Dénia-Alacant i la construcció del tram per al tren Gandia-Dénia, la corrupció, l’infrafinançament i marginació del País Valencià respecte a altres territoris de l’estat espanyol, el futur de la pesca i l’agricultura valencianes, les prospeccions petrolieres, el turisme, els drets humans i col·lectius de les persones i els territoris, d’aconseguir que la nostra llengua siga idioma oficial a la UE, i fins i tot, del futur d’Ucraïna i d’altres països del món actualment en guerra o immersos en un estat prebèlic i del paper que ha de fer la UE en aquestos casos.

En primer lloc va intervindre Enric Bataller assenyalant que “les valencianes i els valencians hem d’anar a Europa a rescatar-nos, com a persones i com a poble, perquè hem estat víctimes d’una estafa immensa. Els nostres representants europeus hauran de treballar per la sostenibilitat, per l’ocupació, per la igualtat, per la transparència i, sobretot, per recuperar la nostra credibilitat com a poble. Volem una Europa oberta i transversal, que ens respecte a totes i tots, també als pobles i a les cultures sense estat. Lluitarem contra les prospeccions petrolieres, contra el fracking i per una agricultura mediterrània moderna, unida al turisme, la investigació, la industria de transformació i la conservació del territori”.

En segon lloc va fer la seua intervenció Julià Àlvaro explicant que “al Parlament Europeu hem d’anar com qui va a la batalla, tenint clar que anem a lluitar contra els poderosos, contra els especuladors, des de la radicalitat democràtica i la ferma voluntat de superar l’actual sistema. La Unió Europea ha de superar la lògica dels estats, hem de procurar una UE transestatal que respecte la llibertat de les persones i dels pobles. Només canviant Europa podrem canviar realment el País Valencià per això haurem de treballar per un nou model econòmic més sostenible i més verd, no només per salvar el futur del planeta sinó per salvar el present de les persones”.

Posteriorment va ser el torn del candidat de la ciutat d’Alacant, Pedro Sánchez, que finalitzava la seua intervenció amb un missatge molt clar, el de que “cal ressetejar l’Europa dels estats i construir l’Europa dels pobles, els joves no som el futur, som el present a Europa”.

I per últim, el torn va ser per a Isabel Martín de Paiporta, fent referència a que “ens cal una veu al Parlament Europeu que represente totes les veus de Compromís. Una veu que lluite contra les injustícies i les desigualtats que ens han imposat els mercats. Portant polítiques d’esquerres, socials i mediambientals que canvien la nostra indignació per milers de somriures”.

El secretari local de Compromís a Benissa, Jaume Berenguer, va obrir i tancar l’acte d’ahir amb paraules d’agraïment als candidats que van visitar el poble, i en un missatge de tranquil·litat absoluta va indicar que siga quin siga el resultat de les primàries, i per tant, l’ordre de la candidatura que lidera Compromís, aquesta serà sens dubte la millor opció política per a les valencianes i valencians per la vàlua de tots els companys que han fet el pas de presentar-se a aquest innovador procés de primàries i per el programa amb que ens presentarem a les pròximes eleccions europees, a més de mostrar-se molt content perquè a partir del pròxim 25 de maig el País Valencià tindrà veu pròpia a Brussel·les, els valencians deixarem de no estar representats en la UE com ens passava al Congrés dels Diputats a Madrid fins que el nostre diputat Joan Baldoví va seure per primera vegada al seu escó.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?