Opinió

Les obres paralitzades de la variant de Benissa compleixen 2 anys, per Xavier Tro

Xavi Tro, candidat del BLOC a l'Alcaldia de BenissaUn aniversari sol ser motiu de record, la majoria de vegades d’alegria, sobretot si el motiu és el d’una persona que compleix anys, o el d’una parella que celebra els anys que porta de relació. Però en l’aniversari del que parle en aquest escrit, no hi ha res a celebrar i si molt a recordar. I és que en aquest mes de maig, es compleixen dos anys de la paralització de les obres de la variant de Benissa. On cal recordar que precisament vaig ser jo, després de ser alertat per uns veïns afectats directament per l’obra, qui per mig d’una nota de premsa en el mes de maig del 2009 denunciava la paralització de les obres d’aquesta ja maleïda infrastructura que anava a lliurar-nos als benissers dels embussos que patim a l’entrar al nostre poble, siga per l’accés sud o pel nord i sobretot en l’època estival que ja aplega.
En aquest llarg període de dos anys, a més a més, els benissers hem tingut que suportar mentides i enganys de diferents polítics, ja siguen de l’administració local, autonòmica o central, tots ells membres del PSOE que han intentat defensar, emmascarar i llevar-li importància al fet. No vaig a dir noms, ja els he dit en altres escrits d’opinió, però la consigna per a ells era clara i comuna. No li tirem les culpes al govern del Sr. Rodríguez Zapatero que ja té prou problemes malgestionant la crisi econòmica que patim, veient brotes verdes on la sàvia no circulava, i retallant drets socials i laborals als treballadors, ja siguen de l’administració pública o d’empreses privades i als pensionistes d’aquest país amb els sous i pensions més baixos de pràcticament la totalitat del continent europeu i dels països membres de la Comunitat Europea. Desviem l’atenció, que no es note, anteposem els interessos del partit al que ja fa temps que li sobren les lletres S (socialista) i O (obrer) de les seues sigles als de Benissa i els seus ciutadans. Actitud lamentable, que hem tingut que suportar i patir durant aquestos dos anys, i hui mateix de nou, quan el candidat del PSOE a l’Ajuntament de Benissa ens dia en una entrevista radiofònica que enguany mateix anaven a licitar-se de nou les obres, quan sap perfectament que això és mentida.
I a totes les mentides i manipulacions, cal sumar, el despreci, la marginació i el silenci que ha rebut l’Ajuntament de Benissa, l’ajuntament de tots els benissers per resposta des del Ministeri de Foment del senyor José Blanco, cada vegada que li hem preguntat alguna cosa sobre aquestes obres paralitzades a dia de hui, com ja hem dit des de fa ja dos anys. En eixe sentit, caldria afegir que les Corts Valencianes van aprovar en juny del 2010 exigir al Ministeri de Foment l’alliberament del peatge de l’AP7 entre els trams de Benissa i Altea mentre duren aquestes obres, alliberament al que també s’ha negat el govern de l’estat.
Però tampoc siguem ingenus, si tot això haguera passat sent President del govern, el Sr. Mariano Rajoy haguérem tingut les mateixes respostes, o siga cap. I exactament, la mateixa manera d’actuar de polítics locals, autonòmics o nacionals en aquest cas del PP, al que també li sobra una P de les seues sigles, perquè és de tot menys popular. Uns polítics també, més preocupats pel seu partit, abans que pels interessos del nostre poble. De fet, si el pròxim any, en el que tindrem eleccions generals, guanya el PP (i espere de tot cor que això no passe), vorem com canvia molt la manera d’actuar del PP benisser, justificant i tirant-li les culpes a l’anterior govern de l’estat per la paralització d’aquesta infrastructura. Bàsicament com fan sempre, tirar-se les culpes entre ells, per acabar pactant en els problemes que patim els ciutadans i en els que sempre troben la mateixa solució, i és fàcil, ja que el PSOE de Zapatero està fent les mateixes polítiques conservadores que faria el PP si fora ell, el que estiguera al front del govern d’Espanya.
Per tant i per finalitzar, si volem un govern i un alcalde sense les mans nugades a interessos de partit, abans que als del seu poble, sense obediència cega als interessos dels seus partits a Madrid i que sense pèls a la llengua i amb contundència exigisca allà on calga la finalització de les obres de la variant de Benissa, una obra, recordem ja inclosa en el Pla de Carreteres 1984/91, (amb governs a València i Madrid del PSOE i del PP) que hauria d’haver-se finalitzat l’any 1991 i hui, 20 anys després, per la que lamentablement, encara ens prenen el pel i és burlen del nostre poble i dels seus ciutadans, els benissers i les benisseres que pareix que a Madrid no pintem res. Per a evitar-lo, només hi ha una solució, que el pròxim alcalde siga d’un partit que anteposa els nostres interessos per damunt de tot, és a dir, que no siga d’un partit centralista que justifique que 20 anys després som un poble que paga peatge per moure’s.
* Francesc Xavier Tro i Molines és el candidat del BLOC a l’Ajuntament de Benissa.

Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?