Opinió

Balanç de l’any 2014, per Álvaro Mendoza

Álvaro Mendoza,   candidat del CIBE a la batlia
Álvaro Mendoza

Com cada any per aquestes dates des de la formació Ciutadans de Benissa desitgem fer balanç de l’any mitjançant l’anàlisi de la situació del municipi i de la política local.

Una vegada més deixem enrere un any de decepcions polítiques. Un any que novament es resumiria en l’immobilisme polític i la frustració de només poder exercir allò que vulgarment s’anomena el “dret al picar de peus”. En resum, més del mateix, i volta a començar…

M’entristeix profundament veure com un municipi com Benissa porta quasi setze anys en mans d’un mateix equip de Govern, ancorat en una política inerta i conformista dirigida pels que s’han acomodat en les seues butaques i es limiten a retroalimentar-se i viure d’una funció pública els mandats de la qual fa ja temps que haurien d’haver-se limitat per llei. I no em val allò de: “governen perquè és el que el poble de Benissa ha votat”. Això seria una veritat a mig fer, ja que es podria dir que governen en haver obtingut les majories que la nostra molt millorable llei electoral determina, però no cal oblidar que en les últimes eleccions municipals ni tan sols es va aconseguir el 60% de participació ciutadana, per la qual cosa la legitimitat dels qui fa tant de temps que governen és, encara que jurídicament acceptable, moralment qüestionable.

Vivim en un poble totalment estancat i adormit, que ha passat de ser un poble referencia al sud de la comarca a un municipi que poc ha d’oferir a qui ens visita. La falta d’inversions i de projectes seriosos i ambiciosos per part de l’actual equip de govern han condemnat el nostre municipi a un paper secundari a la comarca.

Està molt bé això de tindre uns comptes sanejats i un pressupost equilibrat, però l’estabilitat pressupostària no serveix de res sense un projecte de futur per al municipi i sense una inversió pública que reinvertisca el cost de la mateixa en beneficis per a la ciutadania. En els últims anys a Benissa s’ha invertit poc i malament, molt mal. L’apartat d’inversions directes (no subvencionades o finançades) dels últims anys és ridícul, amb percentatges que ronden el 5% en el millor dels casos, i grans projectes d’interès per al municipi estan aparcats ad eternum. No obstant això en els últims anys s’ha destinat gran part dels diners públics a subvencionar obres d’escàs interès per al municipi.

La falta de mires polítiques s’evidencia en que a data de hui seguim discriminant la nostra zona costanera malgrat ser el nostre principal focus turístic i més important font de finançament. Benissa té el dubtós honor de ser un dels cinc municipis de l’Estat Espanyol amb major nombre de cases buïdes en proporció al nombre d’habitants (quasi un 45% de cases buïdes), i aquest és el més clar exemple que alguna cosa s’està fent malament, molt mal. Tan sols a través del desenvolupament sostenible de la nostra zona costanera Benissa podrà seguir creixent com a municipi i posar-se a l’altura de pobles del nostre entorn.

Els pressupostos municipals aprovats en els últims anys (recolzats únicament pel PP i el PSD) són un clar exemple d’estancament polític i de falta de projecte per al municipi. L’amiguisme i la confabulació han estat a l’ordre del dia al nostre Ajuntament, i quan hi ha hagut algun treballador municipal que, o no “agradava” o “ja no interessava”, ha sigut llevat del mig immediatament amb base a criteris merament polítics. Això és el que ha ocorregut enguany amb tres treballadors de l’Ajuntament als quals vull mostrar des d’ací el meu suport, ja que considere que la decisió de prescindir d’ells va ser merament política i no basada en criteris objectius o de gestió.

Per tot això, esperem que les pròximes eleccions municipals que se celebraran al maig de 2015 vinguen acompanyades d’un canvi de govern en el nostre municipi. El canvi cada vegada és més necessari, i cal que així siga percebut per la ciutadania i que aquesta es mobilitze per a aconseguir-ho, ja que com va dir el gran Leonardo da Vinci “El mateix que el ferro es rovella per falta d’ús i l’aigua estancada es torna putrefacta, també la inactivitat destrueix l’intel·lecte”. No permetem per tant que la inactivitat destruïsca el nostre poble…
Álvaro Mendoza Sánchez és portaveu del grup municipal Ciutadans de Benissa (CIBE)


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?