Opinió

Les mitges veritats, per Álvaro Mendoza

Logo del CIBE
Logo del CIBE

Ahir, donant una ullada a diferents mitjans d’informació digitals, em vaig adonar d’una notícia de titular impactant que deia: “Benissa modifica dos importants ordenances fiscals per alleujar els contribuents”. Aquesta notícia, no subscrita aparentment per ningú i que va aparèixer com per art de màgia per deixar entreveure les bondats i bon fer del nostre Ajuntament, contenia una informació que, si bé no pot catalogar-se d’incorrecta, si pot fer-ho d’incompleta i tendenciosa.

És cert que es preveu per a l’exercici de 2012 una rebaixa del tipus impositiu del 0,03% i que aquesta rebaixa contribuirà a pal·liar parcialment l’augment anual en els valors cadastrals. No obstant això, des de CIBE considerem que aquesta rebaixa és insuficient, ja que suposa la meitat de la rebaixa acordada l’any passat per a aquest exercici 2011 (fixada en un 0,06%), i per tant no compensarà totalment la pujada per a l’any que ve, pel que els contribuents hauran de pagar més en el seu rebut.

D’altra banda, el comunicat de referència oblidava una qüestió important i que no vindrà precisament a alleujar els contribuents de Benissa, i és una pujada del 0,20 en els rebuts de rústica. Aquesta pujada, que sextuplica la baixada dels rebuts d’urbana, ha estat oblidada, vull creure que sense mala intenció, en l’anunci contingut en tots els mitjans digitals. En qualsevol cas, des de CIBE considerem que això és una cosa que ha de conèixer el ciutadà, ja que com diu el refrany no hi ha major mentida que la mitja veritat.

Finalment, desitgem valorar positivament la modificació en l’ordenança reguladora de la taxa pel servei de fem, tractament i eliminació de residus sòlids urbans, per considerar que posa fi a una situació injusta que no afavoria l’ús d’energies renovables al municipi. No obstant això lamentem que no s’haja aprofitat la modificació d’aquesta ordenança per a tractar de posar fi al greuge comparatiu que pateixen les cases de la zona costanera i del camp per les quals es paga una taxa major de fem que al centre urbà a pesar que moltes d’elles estan deshabitades durant gran part de l’any.

* Álvaro Mendoza Sánchez és portaveu del CIBE.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?