Natura

Un incendi forestal afecta una zona de matolls i pinada de Calp i Benissa

Les flames de l'incendi entre Calp i Benissa (foto del twitter d'AlmuTalon)
Les flames de l'incendi entre Calp i Benissa (foto del twitter d'AlmuTalon)

Els bombers treballen en l’extinció d’un incendi forestal declarat aquest divendres pel matí en una zona de muntanya baixa i pinada situada a la partida Empedrola, al terme municipal de Calp (Alacant), que s’ha estés a Benissa (Alacant) i ha obligat a desallotjar algunes casesproperes, segons han informat en un comunicat l’Ajuntament de Calp i el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat valenciana.

El foc s’ha iniciat cap a les 11.35h d’aquest divendres per causes encara desconegudes a la partida Empedrola, si bé el vent ha propagat el foc a través d’un barranc fins a arribar al terme municipal de Benissa.

En les tasques d’extinció de l’incendi intervenen tres brigades, dues autobombes, tres vehicles del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant, i tres mitjans aeris.

Els serveis d’emergència —compostos per efectius de la policia local, bombers, Guàrdia Civil, Protecció Civil i Creu Roja—, han desallotjat i evacuat de forma preventiva els veïns residents en algunes cases de la zona.

El batle de Calp a la zona de l'incendi
El batle de Calp a la zona de l'incendi

El batle de Calp, el ‘popular’ César Sánchez, ha estat en primera línia per a comprovar les tasques de control i extinció de les flames, segons han indicat les mateixes fonts municipals.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?