Natura

Nou associacions de la comarca recolzen la manifestació per la moratòria urbanística

Benissa va ser el nexe d’unió ahir de tots els col·lectius que treballen als pobles de la comarca per a posar fre al creixement urbanístic desorbitat. El motiu era presentar la manifestació que se celebrarà dissabte que ve a València i en què s’exigirà una moratòria urbanística a les comarques valencianes. “És una aposta pel futur, és necessari fer canvis en el model econòmic per a diversificar les nostres possibilitats. L’urbanisme que fomenta el govern valencià s’està carregant les possibilitats que podem tindre” va manifestar Àngel Ibáñez del Col·lectiu el Runar. Al seu costat, en la sala de juntes de l’extensió universitària benissera, es trobaven Jaume Fullana de la CAPPEV, Francesc Xavier Soler del Casal Jaume I de Benissa, Joan Elies Serer, del Col·lectiu Vall del Pop, Adela Francés de Veïns de Parcent i Bernat Valero del STEPV-Intersindical Valenciana.

Cadascun d’ells va animar els ciutadans de la Marina Alta a participar a la manifestació que dissabte que ve, a partir de les sis de la vesprada, recorrerà els carrers del centre de València. “Cal posar fre a la política de terra cremada que practica la Generalitat” va assenyalar Joan Elies Serer, del col·lectiu Vall del Pop, qui afegí després que el Consell porta a terme “una política etnocida amb la llengua, el territori i la cultura despreocupant-se de fomentar els habitatges per a joves, l’educació i la sanitat”. En termes semblants es va expressar Jaume Fullana, de la CAPPEV, que va recordar que des de l’entitat que representa i dins de Federació Escola Valenciana han centrat el debat d’aquest any a les Trobades precisament pel compromís pel territori i un desenvolupament sostenible.

Tots els membres dels col·lectius que s’han integrat en la macroplataforma Compromís pel Territori van explicar que han evitat l’entrada en la convocatòria dels partits polítics perquè prefereixen que la manifestació sorgisca de la societat civil i dels diferents moviments cívics que pretenen parar “les urbanitzacions sense control, els camps de golf i centres d’oci desmesurats, l’especulació del sòl i de l’aigua i la destrucció del paisatge i del patrimoni cultural”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?