Natura

Les ones arrosseguen una tortuga morta fins la platja de la Fustera

La marea va arrossegar ahir fins la platja de la Fustera de Benissa una tortuga careta (Caretta caretta) morta i ja en avançat estat de descomposició.

Al voltant de les 12 hores, nombrosos banyistes es van arremolinar en l’extrem sud d’aquesta cala i van contemplar com dos socorristes de Creu Vermella empenyien amb bastons a l’animal fins la riba. La tortuga duia ja prou de temps morta i desprenia una forta i desagradable pudor.

Els socorristes, amb la col·laboració de dos banyistes, van introduir la tortuga en una borsa de plàstic i van evitar així les dolentes olors. Estava previst que acudiren a la platja efectius del Seprona i es dugueren aquest exemplar que amidava uns 70 centímetres de longitud.

La Caretta caretta és l’espècie de tortuga marina més comuna en el Mediterrani. Viu en aigües profundes, però sovint es troba també prop de la costa. En el litoral del Mediterrani occidental es poden trobar animals xicotets i joves. La longitud d’una tortuga careta adulta és d’entre 90 i 100 cm. Poden arribar fins i tot a 120 cm. El seu pes és de 90 a 150 quilos.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?