Natura

Èxit de participació en la neteja submarina i litoral 2019

Brutícia recollida durant la jornada
Brutícia recollida durant la jornada

Diumenge passat va tindre lloc la divuitena neteja submarina i litoral a Benissa. En l’esdeveniment van participar 95 voluntaris, 69 dels quals ho van fer per terra, 16 amb la modalitat de busseig amb tub i 10 amb el sistema tradicional. En la neteja van col·laborar majoritàriament famílies amb xiquets. Enguany com a novetat el col·legi Lady School va aportar 30 alumnes a la batuda i l’associació benissera ABAI 5 voluntaris. L’acció va servir per a arreplegar més de 100 quilos de fem i al voltant de 2.000 burilles entre tots els assistents. Segons testimoniatges dels participants en la neteja subaqüàtica, “els fons marins del litoral de Benissa es troben nets i en perfecte estat”.

Pel que fa a la neteja terrestre, el consistori va recalcar la recol·lecció de burilles, pel que es van habilitar botelles de plàstic amb l’objectiu de visibilitzar i denunciar l’impacte que suposa tirar a terra el sobrant d’un cigarret.

Enguany, com a novetat, el fem s’ha arreplegat en borses de diferents colors, facilitant d’aquesta manera el dipòsit en els contenidors. L’Ajuntament de Benissa considera fonamental continuar informant la ciutadania de l’efecte devastador pel medi ambient d’abocar fem a les platges. Per la seua banda, el batle i regidor delegat de medi ambient, Arturo Poquet, ha manifestat que l’ajuntament es troba treballant ja per a incorporar mesures que acaben amb les burilles a les platges. Al que ha afegit: “és obligació de tots contribuir al manteniment del nostre paradís”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?