Natura

El ministeri de medi ambient posarà malla metàl·lica als penya-segats de Bassetes i l’Advocat

El Ministeri de medi ambient ja ha tret a licitació el projecte per a instal·lar malles de seguretat en les cinc cales de la Marina Alta on més risc hi ha de despreniments.

La memòria dels treballs l’ha efectuada l’empresa pública Tracsa i està previst que es col·loquen en total 2.225 metres quadrats de malla metàl·lica als penya-segats més erosionats de les cales de la Granadella i Tangó, a Xàbia; Les Bassetes i l’Advocat, ambdues a Benissa, i a la cala del Racó de Calp. El projecte també inclou instal·lar altres 720 m2 de malles de seguretat a la platja de l’Albir, a l’Alfàs del Pi (Marina Baixa).

La Direcció general de costes, que depén del Ministeri de medi ambient, ja tenia previst abans de l’estiu que aquestes obres, el cost de les quals ascendeix a 131.000 euros, s’adjudicaren i iniciaren després de la temporada turística.

Abans de col·locar-se la malla de seguretat, se sanetjaran els penya-segats d’aquestes cales.

A Benissa, el Ministeri de medi ambient preveu protegir els penya-segats de la cala de les Bassetes amb 200 m2 de malla de triple torsió. A la cala de l’Advocat es col·locaran 800 m2 d’aquest mateix tipus de xarxa metàl·lica.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?