Natura

El Consell conservarà la flora i la fauna de la Fustera

L’Ajuntament de Benissa i el Consell valencià han signat un conveni per a conservar els hàbitats i les espècies protegides de flora i fauna catalogades a la Cala de la Fustera i les Bassetes.

El motiu d’aquesta iniciativa és que Benissa té una zona litoral de gran interés, ja que posseeix les úniques poblacions d’helianthemum caput-felis, una espècie inclosa en la directiva d’hàbitats. Cal recordar, a més, que fa un temps es declararen dues microreserves de flora per a la protecció d’aquests exemplars.

La costa és un lloc privilegiat per a l’estudi i difusió dels valors de la zona marina propera, també protegida car es troba inclosa al Lloc d’Interés Comunitari (LIC) d’Ifach pel prat de posidònia que hi existeix.

Les administracions recuperaran i restauraran els terrenys municipals que resulten d’interés per a aquestes finalitats i difondran els valors de flora i fauna associats a la zona litoral mitjançant la realització d’exposicions i conferències que tindran lloc a la Casa dels Cent Vents.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?