Natura

Benissa aprova sol·licitar la declaració de Parc Natural per a la Serra de Bèrnia

Ple telemàtic del mes de novembre
Ple telemàtic del mes de novembre

Benissa va aprovar el dimarts per la nit, en ple ordinari, per unanimitat i a proposta de Reiniciem, sol·licitar a la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, que incloga la Serra de Bernia i Ferrer en l’ordre de regulació d’accessos als espais naturals valencians. Així com l’estudi de la seua declaració com a Parc Natural.

Una proposta que encara que ja ha sigut motiu de debat en anteriors ocasions, en legislatures passades, aquesta vegada es fa encara més necessària després de constatar que la sostenibilitat d’aquest entorn natural està en perill amb els nous hàbits d’oci relacionats amb la coneguda com la “nova normalitat”, com va explicar el regidor de la plataforma ciutadana, Juan Carlos Mut, durant la sessió telemàtica. Mut va remarcar que el medi natural està sent en l’actualitat la principal destinació lúdica per a moltes persones i que en aquest sistema fràgil, una nul·la o incorrecta gestió pot tindre unes conseqüències nefastes i irreversibles per a l’entorn.

Mut va plantejar remetre la proposta a la resta de municipis que comparteixen el seu terme municipal en aquest espai natural, perquè les seues respectives corporacions li donen el seu suport i que es remeta també a la Conselleria. Així com comptar amb el suport econòmic de l’administració autonòmica que ajude a millorar la senyalització i informació de l’espai protegit i el patrimoni existent a Bèrnia.

La moció va rebre el suport unànime de tota la corporació, encara que des de l’executiu, el regidor del PP, Jorge Ivars, va mostrar la seua preocupació per l’afecció que tindria la declaració de Bèrnia com a Parc Natural en la zona urbanitzada de Pinos. A més, va apuntar que des de la Mancomunitat de la Vall de Pop s’està abordant la idea d’unificar la senyalítica que afecta la Serra de Bèrnia, amb la finalitat de millorar i canalitzar tota l’afluència de visitants.

Per la seua part el regidor del CIBE, Isidor Mollà, va recordar que aquesta era la tercera vegada que es vota aquesta petició, reconeixent que és un assumpte complicat i que era necessari recaptar els suports de la resta de poblacions que comparteixen territori a la Serra de Bèrnia i Ferrer. Mollà es va prestar a propiciar reunions amb responsables de la conselleria que facilitaran portar avant aquesta declaració.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 25 de novembre de 2020 a la web de Ràdio Litoral.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?