Natura

La brigada de conservació i manteniment del Parc Natural del Penyal d’Ifac també podrà actuar a la serra de Bèrnia

Bèrnia
Bèrnia

El Parc Natural del Penyal d’Ifac és un de més visitats de tot el País Valencià. Amb més 150.000 visitants anuals registra una elevada pressió als mesos d’estiu. Per aquest motiu la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient ha decidit incorporar dos nous guies per a reforçar les tasques de vigilància i control dels accessos a la senda que porta al cim de Calp.

Ningú vol perdre’s les meravelloses vistes que es poden gaudir en eixe punt i per això són milers els turistes que van a Calp a conèixer el Penyal. Per això l’any passat la Generalitat va endreçar la senda, després de tindre-la tancada durant uns mesos pel risc de despreniment. A més, un tram està tancat per a menors d’edat i és obligatori l’ús de calçat de muntanya en la totalitat del tram entre el túnel i el cim.

Ahir la conselleria va retre compte de la incorporació d’aquest reforç en el transcurs de la junta rectora del parc natural en la qual es va presentar de forma oficial al nou director-conservador, José Ramón Viejo.

El responsable també va anunciar que el parc comptarà amb una nova brigada de conservació i manteniment i que “també podrà actuar al paisatge protegit de la Serra de Bèrnia” que, malgrat no ser un parc natural, és una zona de l’interior de Benissa i Xaló, que és molt apreciada per tots els veïns de les dos localitats.

La Junta Rectora també va acordar aprovar el reglament intern de funcionament del parc natural que estava pendent d’elaboració des de la declaració com a tal, així com les accions per a enguany, com la continuació del condicionament de la senda que puja fins al cim i la millora de les sales d’exposició del Centre del Visitants.

En la reunió, el president de la junta, Guillermo Sendra, va exposar la necessitat d’agilitar “els convenis de col·laboració entre l’Ajuntament de Calp i la pròpia conselleria”.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?