Successos

Rescaten un escalador que va caure 30 metres a la serra de Bèrnia

Rescat del ferit a Bèrnia
Rescat del ferit a Bèrnia

Un escalador britànic d’uns 30 anys d’edat que juntament amb un altre compatriota estava ahir ascendint una paret de la serra de Bèrnia, a Benissa, va caure per un vessant d’uns 30 metres i va patir politraumatismes als dos braços, l’esquena i el cap.

Els bombers del parc de Dénia el van haver de baixar en llitera per una zona molt complicada, atès que no hi havia ni tan sols senda. Després van arribar a la senda que porta al Fort i van seguir baixant fins les Cases de Bèrnia, on esperava una ambulància del SAMU per a portar el ferit a l’hospital. El rescat va ser complicadíssim. Es va mobilitzar l’helicòpter de rescat, però el fort vent impedia acostar-se al tallat. Va fer diversos intents. Però, al final, es va descartar un rescat per aire atès que les ràfegues de vent eren perilloses.

Quart salvament

Els bombers van evacuar a peu i en una llitera especial el ferit, que estava passant les seues vacances a Calp. El d’ahir és, des del dissabte, el quart rescat de muntanya a la Marina Alta. En dos sí que va poder intervindre l’helicòpter, però en altres dos no. Aquests últims van ser el del dissabte a la cala del Llebeig del Poble Nou de Benitatxell i el d’ahir a Bèrnia.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?