General

Xàbia, Benissa i Moraira tenen les vivendes més cares del País Valencià

Preu de l'habitatge
Preu de l’habitatge

Viure en una de les localitats on el preu de la vivenda és dels més cars d’Espanya amb una renda mitjana de poc més de 20.000 euros. Està passant a Xàbia, Benissa i Moraira (Teulada). A la Marina Alta trobem els municipis amb les vivendes més cares del País Valencià.

Encapçala el rànquing Moraira, amb 3.048 euros el metre quadrat, seguida de Benissa, amb 2.535 euros, i Xàbia, amb 2.477 euros. Són algunes de les localitats on el preu de la vivenda és dels més cars d’Espanya.

Comprar una vivenda en molts municipis de costa de la Marina Alta és pràcticament impossible per a la majoria de les butxaques. Són xifres desorbitades per a les rendes dels habitants d’aquests llocs, entre els 21.978 euros de Moraira i els 24.377 de Xàbia.

La pandèmia ha augmentat la demanda de xalets i vivendes unifamiliars a les zones de costa i amb aquesta, els preus. Això ha provocat que s’incrementen i molt els preus d’estes vivendes. Els compradors no són residents, sinó que tenen un doble perfil, d’una banda són estrangers dels països nòrdics a punt de jubilar-se que volen vindre a viure a la costa, i d’altra, empresaris del centre d’Espanya que busquen una segona residència. El clima mediterrani i estar al costat de la mar són reclams perquè apugen els preus.

Però els nuclis històrics també s’han convertit en un reclam. A Xàbia els habitatges del centre han triplicat el preu els últims anys, on ara com ara és més car comprar-se una casa que a Sant Sebastià o Las Rozas.

Pel seu interés hem reproduït aquesta notícia apareguda el 3 de juny de 2021 a À Punt.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?