General

Taxis de Benissa s’adhereixen a la central de reserves del País Valencià

Taxi (foto del flickr de Ben Fredericson (xjrlokix))
Taxi

La majoria dels taxistes de Xàbia s’han integrat en un nou sistema de reserves via centraleta que escurçarà el temps d’espera dels clients. Per això han instal·lat en els automòbils un sistema tecnològic (GPRS) que els té sempre situats i els permet rebre missatges o realitzar trucades d’auxili en cas de necessitat.

Segons va explicar un portaveu del col·lectiu, Jaime Bertomeu, la novetat és una millora en molts aspectes tant per a l’usuari com per al professional. Des del mateix moment de la trucada (el telèfon és el 902199777) la persona estarà millor atesa, ja que els telefonistes manegen diversos idiomes per a major comoditat del client internacional.

Després, gràcies al localitzador, des de la central se sabrà a l’instant quin taxi està més a prop del punt on es reclama un servei, per la qual cosa s’escurçarà el temps d’espera de les persones. Ja en l’acte, la tecnologia evitarà que els clients patisquen molèsties per les converses via emissora, ja que els taxis rebran els avisos en el GPRS via un missatge de text.

Els aparells també suposaran un avanç en la seguretat del gremi perquè incorporen una càmera de seguretat i un “botó del pànic” amb el qual fer una trucada d’auxili quan tinguen problemes. I en estar localitzats, la policia sabrà on acudir.

La Central de Centrals del Centre de Formació i Serveis del Taxi del País Valencià, a la qual s’ha adherit la Cooperativa del Taxi de Xàbia, té la seua oficina a La Nucia i, a poc a poc pretén atendre a tota la comunitat autònoma. A la comarca hi ha taxis de Dénia, Benissa, Ondara o Moraira.

Però l’avanç ha suposat una inversió als professionals. Cada equip ha costat uns 3.000 euros i han de pagar el manteniment de la central amb quotes mensuals. El regidor de Transport, Juan Ortolá, es va comprometre a buscar les ajudes possibles.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?