General

VAPF reprèn el projecte de Penya Roja després d’una dècada paralitzat i farà 1.200 cases a Pego

La urbanització de Penya Roja
La urbanització de Penya Roja

La malparada urbanització de Penya Roja, situada al terme municipal de Pego, tindrà una segona oportunitat. Després de més d’una dècada paralitzada, l’empresa VAPF, amb seu a Benissa ha decidit reprendre el projecte que va abandonar la mercantil Martín Fadesa l’any 2008 en declarar-se en concurs de creditors. Aquesta va decidir subhastar els terrenys l’any passat (el termini per a presentar una oferta va véncer al setembre) per un import de 15.437.000 euros. Va ser el grup empresarial benisser qui va guanyar la licitació. Ha adquirit prop de 800.000 metres quadrats de parcel·les finalistes en el Pla Parcial, on preveu la construcció d’aproximadament 1.200 cases.

“Volem oferir una solució al que ha esdevingut un problema tant urbanístic com mediambiental i paisatgístic. Implementarem tota una sèrie de millores que minimitzen l’impacte en el paisatge que en el seu moment va generar aquest desenvolupament integrant les cases i transformant el medi, dotant el residencial d’àmplies zones verdes i jardins”, van apuntar des de VAPF.

No serà un treball fàcil, de fet fins als compradors reconeixen que l’actual estat de la urbanització no és òptim, “malgrat que la infraestructura està pràcticament acabada, va quedar abandonada al pillatge pel que la deterioració és important”. I és que tan sols és necessari fer una passejada per la zona per a comprovar que Penya Roja és, des de fa dues dècades, una ciutat fantasma, visible des de la carretera d’accés al municipi pegolí.

Per tot això el desemborsament final rondarà els 200 milions d’euros, segons van indicar els nous propietaris de la urbanització. “Es tracta d’una empresa amb una solvència financera contrastada, per la qual cosa dóna certa tranquil·litat saber que el projecte es troba a les seues mans”, va comentar ahir la regidora d’Urbanisme, Laura Castellà. L’edil va assegurar que aquesta adquisició i posada en marxa de l’obra, “és una molt bona notícia perquè es donarà eixida a una cosa que portava morta des de fa dues dècades”.

La regidora va confirmar que ja han mantingut els primers contactes amb la mercantil benissera, “van vindre a informar que anaven a apostar per aquest projecte i van preguntar com es trobava la seua situació actual, nosaltres els vam explicar les condicions de planejament que actualment estan aprovades en eixa zona”. Segons Castellà, el següent pas de la nova propietària “hauria de ser el nomenament d’un representant encarregat de comunicar-se amb l’Ajuntament, per a poder donar eixida a tots els expedients que hi havia oberts sobre aquesta obra. Començaran doncs a sol·licitar les llicències que estaven paralitzades”.

Des de l’empresa assenyalen que amb l’operació “s’assegura que el projecte es puga finalitzar, la qual cosa, d’altra banda, garanteix que molts xicotets propietaris que en el seu moment van liquidar unes importants despeses d’urbanització, puguen disposar finalment de les seues parcel·les i terrenys”.

Zona esportiva

Quant al projecte recorden que existeixen zones de serveis, habitatges unifamiliars i agrupats i zones verdes, “destacant una parcel·la destinada a zona dotacional esportiva de més de 350.000 metres quadrats”.

I respecte als terminis, l’empresa espera que les primeres cases estiguen a la venda en l’estiu de 2021, la qual cosa suposaria lliurar la primera fase d’habitatges construïts a la fi de 2022.


Comentaris a la notícia

Voleu deixar un comentari a la notícia?